Felsefe grubu öğretmenliği hangi derslere girer?

İçindekiler:

  1. Felsefe grubu öğretmenliği hangi derslere girer?
  2. Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümü mezunları ne iş yapar?
  3. Felsefe öğretmeni ne kadar maaş alıyor?
  4. Bilişim Teknolojileri öğretmenliği hangi bölümler?
  5. Felsefe Grubu mezunları ne iş yapar?
  6. Felsefeci ne kadar maaş alır?
  7. Felsefe mezunu nerede çalışır?

Felsefe grubu öğretmenliği hangi derslere girer?

Felsefe grubu öğretmenliği bölümü 8 yarıyıllık dönemde eğitim bilimine giriş, sosyolojiye giriş ve gelişim psikolojisi gibi dersler verilmektedir. Aynı zamanda düşünme eğitimi, ölçme ve değerlendirme, kurumlar sosyolojisi, klasik mantık ve çocuk için felsefe gibi dersler de bölüm müfredatında yer almaktadır.

Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümü mezunları ne iş yapar?

Felsefe Öğretmeni, öğrencilere felsefe, mantık ve sosyoloji konuları ile ilgili bilgi ve beceri kazandırmaktan sorumludur. Bireylerin bağımsız ve eleştirel bir düşünce sistemi geliştirmelerini teşvik eder. Devlet okulları ile özel eğitim kurumlarının ortaöğretim birimlerinde görev alır.

Felsefe öğretmeni ne kadar maaş alıyor?

Devlet okulunda yeni çalışmaya başlayan bir Felsefe Grubu Öğretmeni 4.792.96 TL. 24 yıl çalışan bir Felsefe Grubu Öğretmeni 5.457.33 tl maaş alır.

Bilişim Teknolojileri öğretmenliği hangi bölümler?

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi ...

Felsefe Grubu mezunları ne iş yapar?

Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümünün amacı eğitim kurumlarında öğrencilere felsefe, psikoloji ve sosyoloji üzerine olan felsefe derslerinin en verimli ve etkili şekilde öğreterek, öğrencilerin felsefe dersi hakkında bilgili ve donanımlı olmasını sağlamaktır.

Felsefeci ne kadar maaş alır?

Seçilen meslekte çalışanların çoğuna yönelik maaş aralığı Felsefeciler, tarihçiler ve siyaset bilimciler - Aylık itibaren ₺1.811,26 için ₺3.616,.

Felsefe mezunu nerede çalışır?

Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir? Felsefe Bölümü okuyan kişiler, TRT'de kamu ve özel kurumların, eğitim merkezlerinin kültür ve eğitim merkezlerinde görev yapabileceği gibi formasyon alarak devlet okullarında ve özel okullarda da öğretmen olarak çalışabilirler.