Gerçek Osmanlı şerbeti nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Gerçek Osmanlı şerbeti nasıl yapılır?
  2. Ramazan şerbeti nasıl yapılır?
  3. Içme şerbet nasıl yapılır?
  4. Şerbetin içinde neler vardır?
  5. Elma suyu şerbeti nasıl yapılır?

Gerçek Osmanlı şerbeti nasıl yapılır?

Sıcak su, tarçın, karanfil bir tencereye koyulur ve beş dakika kadar kaynatıldıktan sonra içinden tarçınlar alınarak tencerenin altı kapanır, kurutulmuş hibisküs çiçekleri, limon tuzu ve şeker eklenerek yirmi dakika kadar bekletilir, soğutularak içilir.

Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz taze (kök) zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan suya toz şekeri atıp karıştırın. Sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın. Son olarak taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.

Içme şerbet nasıl yapılır?

Öncelikle tenceremize suyumuzu, tarçın, karanfil, kök zencefilimizi ve şekerimizi koyup, ocağa koyuyoruz. 5 dakika kadar kaynayınca, içine vişnelerimizi koyuyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz. 2 adet limon suyunu ilave edip, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamakta olan şerbetin üzerine gelen köpükleri alıyoruz.

Şerbetin içinde neler vardır?

Başta baklava olmak üzere, birçok tatlıya asıl lezzetini veren şey şerbettir. Su, şeker ve limon suyundan elde edilen şerbeti pişirirken ilk etapta şeker ve suyu tencereye alıp ocağın altını açmalı ve şeker eriyene kadar tencereyi karıştırmalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde şerbetiniz çabuk şekerlenir.

Elma suyu şerbeti nasıl yapılır?

Elmaların kabuğunu soyup dörde bölün. Çekirdekleriyle birlikte derin bir tencereye alın. Sırasıyla çubuk tarçın, su, elma kabuğu ve şekeri ilave edin. 30 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuyuncaya kadar tencerenin kapağı kapalı şekilde bekletin.