Göbek deliğinde neden iltihap olur?

İçindekiler:

  1. Göbek deliğinde neden iltihap olur?
  2. Göbek deliği neden akar?
  3. Göbek deliğinin içi nasıl temizlenir?
  4. Gobek bagi iltihabi nasil olur?
  5. Göbek deliği için hangi doktora gidilir?
  6. Göbek deliği kokusu neden olur?
  7. Bebeklerde göbek iltihabı neden olur?
  8. Göbek deliği nasıl olur?
  9. Göbek deliğinin içi neden acır?
  10. Bebeğimin göbeği düştü ama Iltihaplandı ne yapmalıyım?
  11. Bebeklerde göbek iltihabi nasil gecer?

Göbek deliğinde neden iltihap olur?

Özellikle kötü hijyen alışkanlığı, yapısal bir biçimde göbek çukurunun dar olması, piercing kullanımı, aşırı şekilde kilo alınması, aşırı terleme ve göbek deliğinin çok fazla kurcalanması sonucunda göbek deliğinde iltihap oluşabilir.

Göbek deliği neden akar?

Kir, bakteri, mantar ve diğer mikroplar göbek deliğinizin içinde sıkışıp çoğalabilir. Bu da bir enfeksiyona neden olabilir. Göbek deliğinizden sızan sıvı genellikle beyaz, sarı, kahverengi veya kanlı akıntı şeklindedir. Bu akıntı da ağır bir kokuya sahiptir.

Göbek deliğinin içi nasıl temizlenir?

Bunun için eşit derecede etkili olabilecek iki farklı yöntem bulunuyor. Tuzlu su: 1 çay kaşığı yemek tuzunu 1 bardak sıcak suya ekleyerek bir solüsyon hazırlayın. Parmağınızı veya bir lif kullanarak göbek deliğinizin içini solüsyonla hafifçe ovalayın. Biraz bekledikten sonra bölgeyi durulayıp nazikçe kurutun.

Gobek bagi iltihabi nasil olur?

Eğer göbek bağından yeşil akıntı ve/veya pis koku geliyorsa çevresinde kızarıklık veya şişlik oluşuyorsa bu bebeğinizde omfalit (göbek deliği iltihabı) işaretidir. Hiç zaman kaybetmeden doktora başvurun. Ayrıca erken veya geç düşen göbek bağı enfeksiyon için müsait bir ortam yaratmaktadır.

Göbek deliği için hangi doktora gidilir?

Göbek deliği iltihabı, göbek bölgesinde ağrı ve şişlikliğine genel cerrahi bölümü bakar.

Göbek deliği kokusu neden olur?

Kıyafetler de göbek deliğinde kokuya neden olabilir. Bunun sebebi ise tekstil lifleri veya kumaş tüylerinin göbek deliği kıvrımlarında birikmesidir. Bu atıklar uzun zaman göbek deliğinde beklerse göbek taşı bile oluşturabilirler. Göbek deliğinde oluşan kötü koku zamanla enfeksiyona dönebilir.

Bebeklerde göbek iltihabı neden olur?

Yenidoğan döneminde görülen göbek deliği iltihabının en başlıca sebebi göbek bağı bakımının kötü yapılması ve göbek bağı düştükten sonra hijyen kurallarına dikkat edilmemesidir. Bu dikkatsizlik sonucu bakteriler (genellikle S. aureus veya E. coli) göbek deliğinde enfeksiyon oluşmasına sebep olur.

Göbek deliği nasıl olur?

Göbek deliğinin oluşumu, kesim işlemini takip eden günlerde dokunun kaynama şekliyle belirleniyor. Çıkık göbek deliği vakalarında, göbek bağının önemli bir kısmı bu kaynama esnasında dışarıya dönüyor ve bu şekilde kaynıyor.

Göbek deliğinin içi neden acır?

İdrar yolu enfeksiyonu, göbek deliği ve çevresinde oluşan ağrıların en bilindik nedenlerinden biridir. Daha çok kadınlarda görülen idrar yolu enfeksiyonu, göbek çevresinde ağrıyla birlikte idrar yaparken yanma, acı ve ağrı sorunlarına da neden olur. Tedavi yöntemi olarak genellikle antibiyotiklere başvurulur.

Bebeğimin göbeği düştü ama Iltihaplandı ne yapmalıyım?

0-1 ay arasında olan yenidoğan bebeklerde iltihabın kana karışarak vücuda yayılma olasılığı çok yüksek olduğu için yakın takip ve bakım gerekmektedir. Bu nedenle bu dönemde görülen göbek deliği iltihabında bebek mutlaka hastaneye yatırılmaktadır ve antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.

Bebeklerde göbek iltihabi nasil gecer?

Ciddi enfeksiyon erken teşhis edildiğinde çoğu bebek birkaç hafta içinde tamamen iyileşir ancak intravenöz antibiyotik alırken genellikle hastanede kalmaları gerekebilir. Bebek enfeksiyonu kurutmak için ameliyat olmuşsa, göbek deliğine gazlı bez konulabilir. Gazlı bez kesimi açık tutar ve irin boşalmasını sağlar.