Şeker 500 olunca ne olur?

İçindekiler:

  1. Şeker 500 olunca ne olur?
  2. Şeker 480 olursa ne olur?
  3. Şeker koması nasıl olur?
  4. 500 şeker yüksek mi?

Şeker 500 olunca ne olur?

Şeker koması, vücuttaki şekerin aniden düşmesi ya da yükselmesi nedeniyle olur. Eğer koma durumu, şekerin yükselmesi nedeniyle gerçekleşirse çok susama, kalp çarpıntısı, idrar artışı, baş ağırısı, halsizlik ve bulanık görme gibi belirtilere sebep olur.

Şeker 480 olursa ne olur?

Şeker yükselmesi sebebiyle koma oluşmasının belirtileri çok susama, kalp çarpıntısı, karın ağrısı, idrar artışı ve sık tuvalete gitme ihtiyacı, baş ağrısı, halsizlik, bulanık görme, konsantrasyon bozukluğu, gece idrara kalkmanın artması, sinirlilik hali ve huzursuzluk gibi semptomlar olabilir.

Şeker koması nasıl olur?

Hastanın terlemesi gittikçe artar ve bir şeyler yeme ihtiyacı duyar. Sinirlilik hali ve ellerde titreme olur. Kişinin şeker komasına girdiğinin anlaşılması, normal şartlarda kan şekeri seviyesinin 125 mg/dl'nin altında olması gerekir iken, şeker seviyesi 125 mg/dl'nin üzerine çıktığı zaman şeker hastalığı var demektir.

500 şeker yüksek mi?

Kişinin şeker komasına girdiğinin anlaşılması, normal şartlarda kan şekeri seviyesinin 125 mg/dl'nin altında olması gerekir iken, şeker seviyesi 125 mg/dl'nin üzerine çıktığı zaman şeker hastalığı var demektir. Bu şeker yüksekliği 600-700 civarına çıkabilir.