Gümrü Antlaşması neyin sonucunda imzalandı?

İçindekiler:

  1. Gümrü Antlaşması neyin sonucunda imzalandı?
  2. Fransa ve TBMM arasında tarihinde imzalanan Ankara Itilafnamesi Türkiye'nin bugünkü hangi ülke ile sınırlarını belirlemiştir?
  3. Ankara antlaşması hangi devletler arasında imzalandı?
  4. Türkiye Büyük Millet Meclisi Hatay dışında bugünkü Suriye sınırını belirleyen Ankara Antlaşması'nı hangi devletle imzalamıştır?

Gümrü Antlaşması neyin sonucunda imzalandı?

9 Haziran 1920'de harekete geçen Kazım Karabekir Paşa 30 Ekime Ermenileri kesin bir mağlubiyete uğratarak Doğu Anadolu'nun tamamını kurtardı. Ermenilerin isteği üzerine Gümrü Antlaşması imzalandı.

Fransa ve TBMM arasında tarihinde imzalanan Ankara Itilafnamesi Türkiye'nin bugünkü hangi ülke ile sınırlarını belirlemiştir?

Ankara Antlaşması, 'de Sakarya zaferinin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti ile Fransa arasında imzalanmıştır. Antlaşma gereğince; taraflar arasındaki savaş durumu sona erdi. Hatay dışında bugünkü Suriye sınırımız çizildi.

Ankara antlaşması hangi devletler arasında imzalandı?

1921- TBMM ile Fransa Hükümeti arasında ”Ankara Antlaşmasıimzalandı. 1940- Türkiye'de 3.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Hatay dışında bugünkü Suriye sınırını belirleyen Ankara Antlaşması'nı hangi devletle imzalamıştır?

Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Ankara Antlaşması (1926), 5 Haziran 1926 tarihinde, Türkiye ve Irak arasındaki siyasi sınırları belirlemek ve komşuluk münasebetlerini düzenlemek amacıyla İngiltere ve Türkiye tarafından Ankara'da imzalanan anlaşma.