Patent nereden sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Patent nereden sorgulanır?
  2. Marka tescilini kimler yapabilir?
  3. Marka isim tescil nasıl alınır?
  4. Patent alma ücreti ne kadar 2021?
  5. Patent ödemesi nasıl yapılır?

Patent nereden sorgulanır?

Başvuru dilekçeniz ile birlikte bir patent uzmanına başvurarak patent sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Patent almak için başvurduğunuz buluşun benzerlerinin olmaması gerekir. Bunun için Türk Patent Enstitüsü resmi kayıtlarından ve uluslararası patent platformlarından alınan veriler incelenmelidir.

Marka tescilini kimler yapabilir?

Kimler Marka Tescil Başvurusu Yapabilir? Türkiye'de yerleşik bulunan ticari faaliyette bulunan herkes marka tescil başvurusu yapabilir. Ayrıca Türkiye'de yerleşik Paris sözleşmesi taraf olan ülkelerden gerçek veya tüzel kişiler de marka başvurusu hakkına sahiptir.

Marka isim tescil nasıl alınır?

Marka tescili yapmak için 2 seçeneğiniz bulunmaktır; Kendiniz TPE (Türk Patent Enstitüsü) sitesine giderek online başvuru yapabilirsiniz veya TPE'nin Marka Vekillerinden (Yetkili Patent Ofisleri) aracılığıyla başvurunuzu yapabilirsiniz.

Patent alma ücreti ne kadar 2021?

Türk Patent ve Marka Kurumunun 2021 yılına ilişkin ücret tarifesi belirlendi. Buna göre, model başvuru ücretleri 10,76 lira, marka tescil ücreti 321,61 lira oldu.

Patent ödemesi nasıl yapılır?

tarihinden itibaren sınai mülkiyet başvuru ve başvuru sonrası işlem taleplerine ilişkin ücretler, yeni elektronik başvuru sistemi (EPATS) üzerinden, tüm bankaların kredi kartları/banka kartlarıyla veya E-Tahakkuk Sistemi kapsamında T.C kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bilgisiyle Ziraat Bankası ...