HGS'nin cezası ne kadar?

İçindekiler:

  1. HGS'nin cezası ne kadar?
  2. HGS fazla ücret aldı ne yapmalıyım?
  3. HGS e Devlet'ten alınır mı?
  4. HGS de kaçış ne demek?
  5. HGS devir işlemi nasıl yapılır?

HGS'nin cezası ne kadar?

OGS ve HGS gişelerinden kaçak geçen kişilere geçişten kaynaklanan ücretin tam 11 katı ceza uygulanmaktadır. Yani 10 TL geçiş ücreti olan bir köprüden kaçak geçerseniz 110 TL ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz.

HGS fazla ücret aldı ne yapmalıyım?

Fazla kesilen para ancak sizin itirazınızla geri iade ediliyor.” Karayolları Genel Müdürlüğü'nün HGS Çağrı Merkezi numarası 0850 460 60 60 arandığında, karşınıza çıkan görevliye Mahmutbey gişelerinden geçtiğinizi söylerseniz paranız 48 saat içinde hesabınıza iade ediliyor.

HGS e Devlet'ten alınır mı?

Bu hizmetten önce ceza aldıklarının farkında olmayan vatandaşlar, artık e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulamayla "Araçlarım" bölümüne girerek HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme hizmeti alabilecek.

HGS de kaçış ne demek?

HGS'nin açılımı olan Hızlı Geçiş Sistemi kullanan vatandaşlar kartında yeterli bakiyeye olmaması durumunda ya da hiçbir şekilde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cihazı arabasında olmadığı halde yine de Hızlı Geçiş Sistemine bağlı olan otoyol ve köprüden geçer ise kaçak geçiş yapmış oluyorlar.

HGS devir işlemi nasıl yapılır?

Araç sahibi eğer HGS devir işlemi için etiketi iptal ettirmek istiyorsa bunu banka aracılığıyla gerçekleştirebilir. Bazı bankalarda aracı satışa sunmak yerine değiştirmeyi düşünen sürücüler eski HGS etiketlerini götürerek yenisi ile değiştirebilir ve içindeki bakiyeyi yeni HGS etiketine aktarabilmeleri söz konusudur.