Kıbrısta araba fiyatları ucuz mu?

İçindekiler:

  1. Kıbrısta araba fiyatları ucuz mu?
  2. Kıbrısta araba fiyatları neden ucuz?
  3. KKTC den araba nasıl alınır?
  4. Kıbrıs'tan Türkiye'ye araba götürmek için koşulları nelerdir?
  5. Kıbrıstan Türkiyeye araba nasıl getirilir?
  6. Yabancı plakalı araçlar Türkiye'de ne kadar kalır?
  7. Kıbrıs Mersin feribot ne kadar?
  8. Kıbrıs'tan Türkiye'ye ne getirebilirim?
  9. Kıbrıs'ta okumak avantaj mı?
  10. Kıbrıs'ta devlet üniversitesi var mı?

Kıbrısta araba fiyatları ucuz mu?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde araba fiyatları neden daha ucuzdur. Özellikle Türkiye ile kıyaslandığında sıfır veya ikinci el araç fiyatları çok daha ucuzdur. Üstelik Kuzey Kıbrıs'ta araç fiyatları sterlin ile satılmaktadır, buna rağmen araç fiyatları ucuzdur.

Kıbrısta araba fiyatları neden ucuz?

Kuzey Kıbrıs'ta arabalara uygulanan ÖTV gibi vergiler bulunmamaktadır. Bu da KKTC araba fiyatlarında doğrudan düşüşe sebep olmaktadır. Kıbrıs'a araba getirmenin de çok sık kullanılan bir yöntem olduğunu söylemeliyiz. Bu durum uluslararası pazarda en düşük fiyatlandırılan araçların ülkeye girişini kolaylaştırmaktadır.

KKTC den araba nasıl alınır?

KKTC'den bireysel olarak araç ithal edilememektedir. Bu hak sadece ithalat etme yetkisine sahip kişilerde bulunmaktadır. Kıbrıs vatandaşı olan ve Türkiye'de yaşayan biri ancak size araç getirebilir. Ama bu araç, Türkiye'de yabancı plaka ile trafikte olacağından satılamaz.

Kıbrıs'tan Türkiye'ye araba götürmek için koşulları nelerdir?

Kıbrıs plakalı aracınızı Türkiye'ye getirmek için Kıbrıs'ta ikametinizin olmasının yanı sıra son yılınızın 6 ayını da Kıbrıs'ta geçirmiş olmanız gerekmektedir. 🚘 Kıbrıs'tan araba getirmeye karar verdiğiniz günün 6 ay (185 gün) öncesine kadar Türkiye'de kalmışsanız Kıbrıs'taki aracınızı Türkiye'ye getiremezsiniz.

Kıbrıstan Türkiyeye araba nasıl getirilir?

Kıbrıs plakalı aracınızı Türkiye'ye getirmek için Kıbrıs'ta ikametinizin olmasının yanı sıra son yılınızın 6 ayını da Kıbrıs'ta geçirmiş olmanız gerekmektedir. 🚘 Kıbrıs'tan araba getirmeye karar verdiğiniz günün 6 ay (185 gün) öncesine kadar Türkiye'de kalmışsanız Kıbrıs'taki aracınızı Türkiye'ye getiremezsiniz.

Yabancı plakalı araçlar Türkiye'de ne kadar kalır?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye'ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.

Kıbrıs Mersin feribot ne kadar?

Kıbrıs Feribot Sefer Saatleri ve Bilet Fiyatları
TarihRotaFiyat
09.10.2021Mersin - Magusa230 TL
09.10.2021Taşucu - Girne295 TL
10.10.2021Girne - Taşucu365 TL
10.10.2021Girne - Taşucu260 TL
26 satır daha

Kıbrıs'tan Türkiye'ye ne getirebilirim?

Kıbrıs'tan Dönerken Yanınızda Neler Götürebilirsiniz?
  • TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ 1- Sigaralar 600 adet ( 3 Karton Sigara ) ...
  • ALKOLLÜ ÜRÜNLER. 1- Alkol derecesi % 22'yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt. ...
  • KOZMETİK ÜRÜNLER. ...
  • GIDA ÜRÜNLERİ

Kıbrıs'ta okumak avantaj mı?

Kıbrıs'ta okumak, İstanbul'da okumaktan çok daha ekonomik. Konaklama İstanbul'a oranla yarı yarıya daha ucuz. Kıbrıs'ın en güzel otellerinin tadını oldukça uygun ücretlere off sezonda öğrenciler çıkartıyor. Öğretmenler bütün öğrencilerini tanıyor, arkadaş oluyorlar.

Kıbrıs'ta devlet üniversitesi var mı?

Kıbrıs'ın en köklü ve en büyük devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi; Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversiteler Birliği, Akdeniz Üniversiteler Topluluğu ve İslam Ülkeleri Üniversiteleri Federasyonu'nun tam üyesidir.