Gümrük limiti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Gümrük limiti ne kadar?
  2. Yurtdışından Türkiye'ye nasıl araba getirilir?
  3. Yurtdışından alınan ürünlerde vergi ne kadar?
  4. Aliexpress den en fazla kaç dolar?
  5. Yurtdışından gelen ürüne yüzde kaç vergi?
  6. Gümrük vergisi kim öder?
  7. Yurtdışından ikinci el araba nasıl alınır?

Gümrük limiti ne kadar?

Adınıza posta ya da hızlı kargo taşımacılığı ile gelen hangi eşya için gümrük vergisi ödersiniz? Adınıza yurt dışından gelen, ağırlığı brüt olarak 30 kilogramı ve bedeli 1.500 Avro'yu aşmayan, kişisel kullanımınıza mahsus olan eşyadan, geldiği ülkeye göre değişen oranda tek ve maktu vergi alınır.

Yurtdışından Türkiye'ye nasıl araba getirilir?

Yurt dışından yabancı plakalı araçların ülkemize giresi için o ülkede bir yılın en az 185 gününü ikamet ediyor olması şartı aranır. Bunu resmi belgeler ile birlikte ilgili yerlere sunmanız istenecektir. Yurt dışından yabancı plakalı araçları Türkiye'ye yalnızca yurt dışında ikamet eden kişiler getirebilir.

Yurtdışından alınan ürünlerde vergi ne kadar?

NOT: Türkiye'de ÖTV uygulanarak satılan ürünler, yurt dışından posta veya kargo yoluyla getirildiğinde de %20 oranında ÖTV alınmaktadır.

Aliexpress den en fazla kaç dolar?

Aliexpress siteleri gibi yurtdışı global çalışan siteler ödemeleri dolar üzerinden alıyor. 22 Euro dolar tutarına bakıldığında 27 dolar olarak belirlenmiştir. Aliexpress gibi Yurtdışı kaynaklı alışveriş sitelerinden alışveriş yapanlar gümrük muafiyetinden yararlanmaları için 27 doların üstünü geçmemelidirler.

Yurtdışından gelen ürüne yüzde kaç vergi?

NOT: Türkiye'de ÖTV uygulanarak satılan ürünler, yurt dışından posta veya kargo yoluyla getirildiğinde de %20 oranında ÖTV alınmaktadır.

Gümrük vergisi kim öder?

Gümrük vergisi, dış ticaret yapan iki veya daha fazla ülke arasında ve hizmetlerin ülkeye girişlerinde o ülke ekonomisinin aldığı vergidir. Bir ülke başka ülkeye ihracat yaptığında karşı ülke malın ülkeye girişinde gümrük vergisi adında belli oranlarda ve mal çeşidine göre çeşitlenmiş para alır.

Yurtdışından ikinci el araba nasıl alınır?

Yurt dışından araba getirmek isteyenlerin izlemesi gereken adımlar şöyle:
  1. Aracın getirtilebilmesi için öncelikle yabancı bir ülkeden faturalı olarak satın alma işlemi yapılmalı.
  2. Türkiye'ye getirilen araç, gümrüğe sokulmalı.
  3. Gümrükten araba almak için ÖTV ve KDV gibi ödemeler yapılmalı.
Daha fazla öğe...