YKS ön kayıt nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. YKS ön kayıt nasıl yapılır?
  2. Üniversite ön kayıt ne zaman?
  3. Yeditepe ön kayıt nasıl yapılır?
  4. Üniversite ön kayıt nasıl yapılır?
  5. E devlet üzerinden üniversite kayıt yaptıktan sonra ne yapılır?
  6. Universite kayıt nasıl oluyor?

YKS ön kayıt nasıl yapılır?

kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya 'http://ais.osym.gov.tr' üzerinden 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adaylarımızın PTT ...

Üniversite ön kayıt ne zaman?

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK? YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6- tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 4- tarihleri arasında yapılacaktır.

Yeditepe ön kayıt nasıl yapılır?

2020 Bahar Dönemi ön kayıtları 17- tarihleri arasında olacaktır. Ders kaydınızı yapabilmeniz için saat 23:59'a kadar OBS sistemi üzerinden ilgili derslere ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Hazırlıktan fakülteye geçip ilk defa ders alacak öğrencilerin de ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Üniversite ön kayıt nasıl yapılır?

Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

E devlet üzerinden üniversite kayıt yaptıktan sonra ne yapılır?

E-Devlet'ten kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmenize gerek yok, hazırlık sınavını olduktan sonra eğer geçerseniz direkt 1.sınıfa kaydınız yapılır.

Universite kayıt nasıl oluyor?

Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem için adayların sistemdeki bilgilerinin doğrulanmış olması gerekir.