YKS optik form ne zaman yayınlanacak?

İçindekiler:

  1. YKS optik form ne zaman yayınlanacak?
  2. YKS optik neler doldurulur?
  3. Optik sınavı nedir?
  4. Optik kodlama ne demek?
  5. Cevap kagidi Goruntuleme nedir?
  6. Ösym hangi durumlarda sınavı geçersiz sayar?
  7. Ösym sınav iptal olursa ne olur?

YKS optik form ne zaman yayınlanacak?

Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını ...

YKS optik neler doldurulur?

Bu Optik Form Aşağıdaki Alanlardan oluşmaktadır;
  • Soyadı / Adı
  • Kitapçık Türü A B C D.
  • Grup No (Sınıf Kodu)
  • Sınıf-Şube.
  • Öğrenci Numarası
  • T.C. Kimlik Numarası
  • Türkçe (40 soru)
  • Sosyal Bilimler (40 soru)
Daha fazla öğe...

Optik sınavı nedir?

Optik form üzerine kodlama yapılan bölümlerin optik okuyucu tarafından okunup verileri bilgisayar ortamına atma işlemidir. Sınavda kullanılan optik form sınav cevap kağıdını optik okuyucular ile çok kolay okutulabilir.

Optik kodlama ne demek?

Optik Form Kodlama Programının amacı; sınava girecek kişilerin bilgilerini optik form üzerine sınavdan önce kodlatarak, sınava girecek kişilere kendileri için hazırlanmış optik formu vermektir. ... Sınavdan önce Sınav Yerleri Planlama yapılmışsa da dağıtım yapılan sınav salonlarına göre kodlama yapılabilir.

Cevap kagidi Goruntuleme nedir?

Kimlik Numaraları ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kağıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevapları ve soruların doğru cevaplarını ...

Ösym hangi durumlarda sınavı geçersiz sayar?

Cevap kâğıdı, soru kitapçığı veya Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi eksik çıkan adayın sınavı geçersiz sayılır.

Ösym sınav iptal olursa ne olur?

Maddenin yasalaşması halinde, iptaline karar verilen soruların herkes için doğru kabul edilmesi uygulaması terk edilecek, iptal edilen sorular değerlendirme dışında bırakılarak, geçerli soruların puan değeri yeniden belirlenecektir.