Yenidoğan bebek göbeği neden kanar?

İçindekiler:

  1. Yenidoğan bebek göbeği neden kanar?
  2. Göbekten kan gelmesi ne demek?
  3. Göbek bağı kanaması normal mi?
  4. Göbek deliğinden sıvı gelmesi ve kokması nasıl geçer?
  5. Göbek deliğinden gelen koku nedir?

Yenidoğan bebek göbeği neden kanar?

Genellikle pramatre (erken doğan) bebeklerde göbek bağında kanama görülebilir. Uzmanlara göre göbek bağı düştükten sonra kanmanın nedeni olarak göbek bağındaki kanamanın pıhtılaşmaması veya K vitamini eksikliğinden meydana geldiği düşünülmektedir.

Göbekten kan gelmesi ne demek?

Göbek deliğinden kan gelmesi genelde bir iltihap nedeniyle ortaya çıkar. İltihap ise teşhis edildikten sonra kolayca tedavi edilebilen bir sorundur. Nadir durumlarda ise göbek deliği kanaması bir kist sebebiyle oluşur. Bu durumda ameliyat gerekebilir.

Göbek bağı kanaması normal mi?

İyileşme sürecinde göbek bağı kenarında çok az bir kan görmek normaldir. Göbek bağı düştüğü zaman, bir yaranın kabuğu ayrılmış gibi çok az kanama meydana gelebilir. Göbek bağı ve tabanından irin gelmesi, kötü kokması, etrafında ki cildin kızarık ve şiş (ödemli) olması durumunda doktorunuza başvurabilirsiniz.

Göbek deliğinden sıvı gelmesi ve kokması nasıl geçer?

Göbek deliğiniz üzerine ve iç kısmına düzenli bir şekilde süreceğiniz bakteri giderici antibiyotik içeren kremler sayesinde göbeğinizden çıkan pis kokulu enfeksiyonlu akıntıdan kurtulabilirsiniz.

Göbek deliğinden gelen koku nedir?

Kıyafetler de göbek deliğinde kokuya neden olabilir. Bunun sebebi ise tekstil lifleri veya kumaş tüylerinin göbek deliği kıvrımlarında birikmesidir. Bu atıklar uzun zaman göbek deliğinde beklerse göbek taşı bile oluşturabilirler. Göbek deliğinde oluşan kötü koku zamanla enfeksiyona dönebilir.