Hemoglobin A1c değeri kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Hemoglobin A1c değeri kaç olmalı?
  2. Hemoglobin A1c 6.4 ne demek?
  3. HbA1c Sonuç B ne demek?
  4. Glikozile hemoglobin HbA1c kaç olmalı?
  5. Ortalama glukoz değeri kaç olmalı?

Hemoglobin A1c değeri kaç olmalı?

Diyabet hastalığı bulunmayan sağlıklı bireylerde kan HbA1C düzeyinin %4,7 ile %5,6 arasında olması beklenir. Hemoglobin A1C düzeyinin %5,7 ile %6,4 aralığında bir değerde tespit edilmesi durumunda genellikle prediyabet olarak da adlandırılan gizli şeker durumu söz konusudur.

Hemoglobin A1c 6.4 ne demek?

Şeker hastası olmayan insanlar için, hemoglobin A1c seviyesi normal olarak % 4 ila % 5.6 arasındadır. % 5.7 ila % 6.4 arasındaki hemoglobin A1c seviyeleri, diyabete yakalanma riskinizin daha yüksek olduğu anlamına gelir. % 6,5 veya daha yüksek seviyeler diyabetiniz olduğu anlamına gelir.

HbA1c Sonuç B ne demek?

Sağlıklı bir kişide HbA1c değeri, 5,7 ve altı olarak kabul edilir. Eğer kişinin test sonucu 5,7-6,4 aralığında ise kişide prediyabet (gizli şeker) vardır. Bu durumun anlamı, kişinin ilerde şeker hastası olma ihtimalinin yüksek olduğudur.

Glikozile hemoglobin HbA1c kaç olmalı?

Şeker hastası olmayan kişilerde hba1c testinin normal aralığı %3,5 ve %5,7 değerleri arasında olmalıdır. Eğer yapılan hba1c testi sonrasında çıkan değer aralığı %5,7 ve %6,4 arasında ise bu kişilerde gizli kan şekeri olduğunu göstermektedir.

Ortalama glukoz değeri kaç olmalı?

Uluslararası tanı kriterlerine göre sağlıklı bireylerde açlık kan glukoz değerinin 70-100 mg/ dl, tokluk kan glukoz değerinin ise 140 mg/ dl değerinin altında olması beklenir.