Endoskopi kimlere uygulanır?

İçindekiler:

  1. Endoskopi kimlere uygulanır?
  2. Endoskopi uyutmadan yapılır mı?
  3. Endoskopi mide için zararlı mı?
  4. Endoskopi kaç yılda bir yapılır?
  5. Endoskopi gerekli mi?
  6. Endoskopide ne kadar uyutulur?
  7. Mideye hortum atmak tehlikeli mi?

Endoskopi kimlere uygulanır?

Genellikle mide kanaması olan kişilere, yutma güçlüğü, mide ekşimesi, reflü gibi hastalıkları bulunan kişilere yapılmaktadır. Bunların yanı sıra uzun süre kabızlık problemi yaşamış olan ve ilaç ile tedaviye cevap vermeyen kişilere de endoskopi uygulanmaktadır.

Endoskopi uyutmadan yapılır mı?

İşlem sedoanaljezi ile yani hafif uyutularak veya hasta isterse sadece boğaza sıkılan lokal anestezik bir sprey ile uyutulmadan yapılabilir. Gastroskopi (endoskopi) işleminde hasta işlemden önce en az 8 saat aç olmalıdır.

Endoskopi mide için zararlı mı?

Endoskopi Riskli Bir İşlem midir? Endoskopi cerrahi işlemlere göre oldukça güvenli bir yöntemdir. Her tıbbi işlem gibi endoskopinin de düşük olmakla birlikte riskleri bulunmaktadır. Kanama: Teşhis, tedavi veya biyopsi için yapılan endoskopi sırasında kanama gerçekleşebilir.

Endoskopi kaç yılda bir yapılır?

Kişinin 50 yaşından sonra her 5 yılda bir endoskopik muayeneden geçmesi gerekiyor. Bunun dışında eğer herhangi şikayetiniz varsa 5 yılı da beklemeden endoskopik muayeneden geçmeniz gerekiyor.

Endoskopi gerekli mi?

Reflü Uzlaşı Raporu'na göre, endoskopi, birinci derece akrabalarında Barrett veya mide-yemek borusu kanseri öyküsü bulunan, yutma güçlüğü veya yutarken ağrı hisseden, istemsiz kilo kaybı, açıklanamayan kansızlık veya inatçı kusma gibi rahatsızlıkları olan hastalar için mutlaka gerekir.

Endoskopide ne kadar uyutulur?

Birçok hastada endoskopi işlemi bayıltılarak veya uyutularak (genel anestezi altında) yapılabilir. Ortalama 3-5 dakika gibi çok kısa süren bu işlem esnasında hasta anestezi ekibi tarafından damardan verilen çeşitli ilaçlar ( fenatanil, dormicum, propofol, buscopan, metpamid, vb) sayesinde uyutulur.

Mideye hortum atmak tehlikeli mi?

Endoskopi cerrahi işlemlere göre oldukça güvenli bir yöntemdir. Her tıbbi işlem gibi endoskopinin de düşük olmakla birlikte riskleri bulunmaktadır. Kanama: Teşhis, tedavi veya biyopsi için yapılan endoskopi sırasında kanama gerçekleşebilir.