Yapıt kelimesinin eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Yapıt kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  2. Ant eş anlamlısı nedir?
  3. Maharetli kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  4. Ant eş sesli mi?
  5. Altın eş anlamlısı nedir ant?
  6. Eş anlamlı kelimeler eser ne demek?
  7. Kibir kelimesinin eş anlamı nedir?
  8. Fukara Eş Sesli midir?
  9. Eş anlamlı kelimeler yemin nedir?

Yapıt kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yapıt, Türk Dil Kurumu Sözlüğü içerisinde “emek sonucu ortaya konulan ürün” olarak tanımlanmaktadır. Bu manası ile yapıt sözcüğünün yerine aynı anlamı niteleyecek sözcük “eser” olarak kabul edilmektedir. Yapıt, kelimesinin eş anlamı sorulduğunda akla gelen en yaygın cevap eser olmaktadır.

Ant eş anlamlısı nedir?

Bu kelime TDK sözlüğüne göre " Tanrı'yı veya kutsal bilinen bir kişiyi, bir şeyi tanık göstererek bir olayı doğrulama, yemin, kasem" anlamını taşımaktadır. Bu kelimenin eş anlamlısı da dolayısıyla Yemindir. Yemin kelimesi Türk Dil Kurumu resmi sitesine göre; "Ant" anlamını taşımaktadır.

Maharetli kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Beceri kelimesinin eş anlamlısı yetenektir. Bir diğer eş anlamı ise ustalıktır. Beceri kelimesinin yabancı dilden geçmiş olan eş anlamlı kelimesi ise maharet kelimesidir.

Ant eş sesli mi?

Yemin kelimesinin, birçok kaynağa göre en sık kullanılan anlamı 'ant' kelimesidir. Eş anlamlı tek karşılığı olmasına rağmen, yerini tam olarak tutmasa da, benzer olma özelliği taşıyan bir kelime olarak 'ahit' kullanılabilir.

Altın eş anlamlısı nedir ant?

Altın kelimesinin yerine kullanılan kelimeler arasında, değerli kelimesi de bulunuyor. Değerli ve nitelikli kelimeleri altın sözcüğünün anlamları olarak bilinir.

Eş anlamlı kelimeler eser ne demek?

Ayrıca TDK'ya göre farklı eşanlamlıları da bulunmaktadır. ... Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında eser kelimesinin eş anlamlısı 'yapıt' olarak karşımıza çıkıyor. Tek başına ya da farklı cümlelerde hem yapıt hem de eser kelimesini kullanabilirsiniz.

Kibir kelimesinin eş anlamı nedir?

Kibir ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Kibir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler benlik, çalım, gurur ve övünme sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Fukara Eş Sesli midir?

Türk Dil Kurumu'na göre fakir kelimesinin anlamlısı 'fukara' ve 'yoksul' şeklinde yer almaktadır.

Eş anlamlı kelimeler yemin nedir?

Yazılışları farklı ancak anlamları aynı olan bu iki kelime birbiri ile anlamdaş olma özelliği taşır. Yemin Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler Nelerdir? Yemin kelimesinin, birçok kaynağa göre en sık kullanılan eş anlamı 'ant' kelimesidir.