Geçmiş vitir namazına nasıl niyet edilir?

İçindekiler:

  1. Geçmiş vitir namazına nasıl niyet edilir?
  2. Vitir namazına nasıl niyet edilir Diyanet?
  3. Kunut duası yerine hangi dua okunur?
  4. Vitir namazında kunut duası yerine Rabbena okunur mu?
  5. Vitir namazında felak ve nas okunur mu?
  6. Sabah namazında kunût duası yerine ne okunabilir?

Geçmiş vitir namazına nasıl niyet edilir?

Vitir Namazının kazası için; “Niyet ettim Allah rızası için, vaktine yetişip de kılamadığım vitir namazını kılmaya” veya “Niyet ettim Allah rızası için, üzerimde olan bir vitir namazını kaza etmeye.” şeklinde niyet edilerek 3 rekat aynı şekilde kılınır. Vitrin kazası farz değil vaciptir.

Vitir namazına nasıl niyet edilir Diyanet?

Üçüncü rekâtta kıraat tamamlandıktan (Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunduktan) sonra eller kulaklara kadar kaldırılarak tekbir alınır ve kunut duaları okunur. Vitir namazı için nasıl niyet edilir? Niyet ettim Allah rızası için bugünkü üç rekatlık vacip vitir namazımı kılmaya şeklinde niyet edilebilir.

Kunut duası yerine hangi dua okunur?

Kunut duasını bilmeyen ne yapmalıdır? Hanefîlere göre, vitir namazının üçüncü rekâtında kunût yapmak vaciptir. ... Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbenâ âtinâ” duasını okur veya üç defa “Allahümmeğfir lî” demekle yetinir.

Vitir namazında kunut duası yerine Rabbena okunur mu?

Hanefi mezhebine göre vacip olan vitir namazında okunan kunut duasını bilmeyenler yerine herhangi bir sure okuyabilir. Hiçbir şey demiyorsa lafzatullah'ı tekrar eder.

Vitir namazında felak ve nas okunur mu?

Her namaz da aynı ayet ve aynı surelerin okunmasının mehruh olması imamlar için olduğu bildirilmektedir. ... Hatta vitir namazında bile, devamlı kevser, ihlas ve felak nas surelerini okumasında bir sakınca yoktur.

Sabah namazında kunût duası yerine ne okunabilir?

Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar "Rabbenâ âtinâ" duasını okur veya üç defa "Allahümmeğfir lî" demekle yetinir.