Arz etmek nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Arz etmek nasıl yazılır TDK?
  2. Arz ederim ayrı mı birleşik mi?
  3. Arzettim nasıl yazılır?
  4. Arz ettim nasıl yazılır TDK?
  5. Arz ederim üst makama mı?
  6. Arz etmek nasıl kullanılır?
  7. Bilgilerinize rica ederim ne anlama gelir?
  8. Arz etmek neden ayrı yazılır?
  9. Dilekçede üst makama ne denir?
  10. Arz etmek kime kullanılır?
  11. Gereğini arz ederim ne zaman kullanılır?
  12. Çokbilmiş TDK nasıl yazılır?

Arz etmek nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre ''arz ederim'' ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Size sunduğum raporun değerlendirilmesini arz ederim.

Arz ederim ayrı mı birleşik mi?

Türk Dil Kurumu kılavuzunun güncel sözlüğünde kelime grubunun ayrı yazıldığı görülür. Arz Ederim kelime grubunun doğru yazımında ayrı kullanım önemlidir. Dilekçelerinizde kullanılırken ayrı yazmaya dikkat etmelisiniz.

Arzettim nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Arzetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Arz etmek şeklinde olmalıdır.

Arz ettim nasıl yazılır TDK?

Her gün pek çok kişinin internet üzerinden araştırdığı bu Kelimenin doğru yazılışı 'arz etmek' şeklinde öne çıkarken, yanlış yazımı ise 'arzetmek' biçiminde görünür. Bu kelimenin Türk Dil Kurumu'na göre doğru yazımı 'arz etmek' olarak gerçekleşir.

Arz ederim üst makama mı?

Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.

Arz etmek nasıl kullanılır?

Kurum içerisinde hiyerarşik yönden aynı düzeyde olan birimler arasında yapılan yazışmalarda 'arz ederim' ifadesi kullanılır. Muhatap birimin adı, üstünde bir kurumun adı ile birlikte yazılıyorsa, en üstte yer alan idare dikkate alınarak arz veya rica ifadelerinden uygun olanı kullanılır.

Bilgilerinize rica ederim ne anlama gelir?

arz etmek "sunmak" anlamına gelmektedir. ilgili cümlede söylenmek istenen şey "bilgilerinizi sunarım" değil "bilgilerinize sunarım" olduğundan doğru kullanımı da bilgilerinize arz ederim şeklindedir. şeklindedir.

Arz etmek neden ayrı yazılır?

Etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk kelimesinde herhangi bir ses düşmesi veya türemesine uğramazsa ayrı yazılır: alt etmek, arz etmek, azat etmek, dans etmek, el etmek, göç etmek, ilan etmek, kabul etmek, kul etmek, kul olmak, not etmek, oyun etmek, söz etmek, terk ...

Dilekçede üst makama ne denir?

Resmi usullere göre 'üst', 'ast'a yazı yazarken 'Rica ederim' ibaresini kullanıyor; tam tersi durumlarda ise 'Arz ederim' deniliyor. Bu nedenle vatandaşlar için de kamu kurumlarına dilekçe verirken 'Arz ederim' ibaresini kullanma zorunluluğu bulunuyor.

Arz etmek kime kullanılır?

Hiyerarşik olarak alt makamlarla yapılan yazışmalarda 'rica ederim', üst ve aynı düzeydeki makamlarla yapılan yazışmalarda 'arz ederim' ifadesi kullanılır. Dağıtımı üst, aynı ve alt, her üç düzeyde makama birlikte yapılan yazışmalarda 'arz ve rica ederim' veya 'arz / rica ederim' ifadesi kullanılır.

Gereğini arz ederim ne zaman kullanılır?

durumu bilgilerinize saygılarımla arz ederim"; üst makamın bir sorunu çözmesi ya da bir işlemi başlatması isteniyorsa "gereğini saygılarımla arz ederim", yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa "izninizi saygılarımla arz ederim" gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır. Genel kısaltmalar dışında kısaltma kullanılmaz.

Çokbilmiş TDK nasıl yazılır?

Kelimenin doğru olarak kullanımı Türk Dil Kurumu ( TDK) tarafından yayınlandı. Birleşik bir kelime olan çokbilmiş, bitişik olarak yazılmalıdır. Yani kelimenin doğru yazılışı çokbilmiştir. Sıfat: Her şeye aklı eren, zeki, akıllı.