Endoskopi nedir kimlere yapılır?

İçindekiler:

  1. Endoskopi nedir kimlere yapılır?
  2. Endoskopi nasıl yapılır kaç dakika sürer?
  3. Endoskopi kaç günde çıkar?
  4. Endoskopi neleri teşhis eder?
  5. Bayıltarak endoskopi kaç dakika sürer?
  6. Endoskopi kimlere uygulanmaz?
  7. Endoskopi zararı var mıdır?
  8. Endoskopi ile hangi organlar incelenir?

Endoskopi nedir kimlere yapılır?

Genellikle mide kanaması olan kişilere, yutma güçlüğü, mide ekşimesi, reflü gibi hastalıkları bulunan kişilere yapılmaktadır. Bunların yanı sıra uzun süre kabızlık problemi yaşamış olan ve ilaç ile tedaviye cevap vermeyen kişilere de endoskopi uygulanmaktadır.

Endoskopi nasıl yapılır kaç dakika sürer?

Endoskopi işlemi sedasyonla birlikte kolay uygulanan bir işlemdir. Endoskopi işlemi ağız yoluyla girilerek mide ve mide duvarına ya da anüs yoluyla girilerek bağırsaklara bakılması işlemidir. Bu işlemler hastanın bulgularına bağlı olarak 10 dakika ile 30 dakika arasında değişiklik gösterebiliyor.

Endoskopi kaç günde çıkar?

Endoskopi Sonuçları Ne Zaman Çıkar? Endoskopi sonucu hastanın durumunun komplikeliğine bağlı olarak işlemin yapıldığı gün ile işlemden 3 gün sonra çıkmaktadır. Ancak çoğu durumda işlemin yapıldığı aynı gün sonuçları almak mümkündür.

Endoskopi neleri teşhis eder?

Yılmaz, endoskopinin birçok sindirim sistemini ilgilendiren hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanıldığını dile getirerek , “Sebepsiz kilo kayıplarında, sebepsiz karın ağrılarında, uzun süren mide yanma ve ekşimelerinde, göğüs yanmalarında, reflü hastalığın tanısında, kansızlıklarda teşhis amaçlı, mide poliplerinde, ...

Bayıltarak endoskopi kaç dakika sürer?

Birçok hastada endoskopi işlemi bayıltılarak veya uyutularak (genel anestezi altında) yapılabilir. Ortalama 3-5 dakika gibi çok kısa süren bu işlem esnasında hasta anestezi ekibi tarafından damardan verilen çeşitli ilaçlar ( fenatanil, dormicum, propofol, buscopan, metpamid, vb) sayesinde uyutulur.

Endoskopi kimlere uygulanmaz?

Bilinen veya şüpheli sindirim kanalı tıkanıklığı veya yutma problemi olan hastalara uygulanmamalıdır. Kalp pili olan hastalarda kalp ritmi monitörize edilmek şartıyla uygulanabilir.

Endoskopi zararı var mıdır?

Her tıbbi işlem gibi endoskopinin de düşük olmakla birlikte riskleri bulunmaktadır. Endoskopik işlem borusu son derece hassas ve hastaya zarar vermeyecek şekilde tasarlandığı için endoskopi işlemi sırasında oluşabilecek riskler son derece düşüktür.

Endoskopi ile hangi organlar incelenir?

Ucunda ışıklı kamera olan kıvrılabilen bir alet yardımı ile içi boşluklu organların görüntülenmesi işlemine endoskopi denir. Ağızdan girmek suretiyle yemek borusu, mide ve on iki parmak bağırsağının incelenmesine gastroskopi, kalın bağırsak ve ince bağırsağın bir kısmının incelenmesine ise kolonoskopi adını veriyoruz.