Aile konutu şerhi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Aile konutu şerhi nasıl yapılır?
  2. Aile konutu şerhi satışa engel mi?
  3. Aile konutu şerhi e Devlet'ten yapılır mı?
  4. Aile konutu şerhi nedir neden verilir?
  5. Aile konut şerhi nasil kaldirilir?

Aile konutu şerhi nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi eşlerden birinin istemiyle konulabilir. Bu bakımdan bu şerh özellikle ekonomik açıdan dezavantajlı eşleri aile konutu üzerinde ciddi anlamda söz sahibi yapmıştır. Şerhin konulması talebi taşınmazın bulunduğu yerdeki tapu müdürlüğüne yapılır.

Aile konutu şerhi satışa engel mi?

Aile Konutu Şerhi İcra Satışına Engel Mi? Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutuyla ilgili kira sözleşmesini feshedemeyecektir. Aynı şekilde aile konutunun tapu maliki bile olsa, diğer eşin rızası olmadan bu konutu satamayacaktır.

Aile konutu şerhi e Devlet'ten yapılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile tapuda yapılan haciz, ipotek, satış, bağış, intikal, kişi kimlik bilgilerinin düzeltilmesi, aile konutu şerhi tesisi, Türk vatandaşlığı işlemleri gibi işlemler e-devlete aktarıldı. 3,5 milyon tapu işleminin e-devletten yapılması ile 200 milyona yakın tasarruf ...

Aile konutu şerhi nedir neden verilir?

Aile konutu şerhi ise eşlerden birinin diğerinin izni olmadan konut üzerinde satma ya da kiralama gibi bir işlem yapmasını engelleyen bir düzenlemedir. Tapuya şerh düşülerek gerçekleştirilen aile konutu şerhi eşlerin konut üzerindeki tasarruf hakkını kısıtlayarak hakları korumayı amaçlayan kanuni bir uygulamadır.

Aile konut şerhi nasil kaldirilir?

Ancak bununla ilgili bazı şartlar mevcuttur:
  1. Aile konutu şerhi, taşınmazın sahibi olmayan eşin talebiyle konulmuşsa, yine o eşin talebiyle kaldırılır,
  2. Eşler birlikte başvurarak şerhi koydurduysa, birlikte başvurarak ya da lehine şerh verilenin talebiyle şerhi kaldırabilirler,
Daha fazla öğe...