Tuzlu su ile burun tıkanıklığı nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Tuzlu su ile burun tıkanıklığı nasıl açılır?
  2. Elma sirkesi burun tıkanıklığına iyi gelir mi?
  3. Burun temizlemek için tuzlu su nasıl hazırlanır?
  4. Elma sirkesi buruna çekilir mi?

Tuzlu su ile burun tıkanıklığı nasıl açılır?

Burun tıkanıklığını açmak için serum fizyolojik (tuzlu su) burun tıkanıklığını gidermeniz açısından oldukça başarılı bir yöntemdir. Bunun için 1 bardak ılık suya bir miktar tuz atın ve burnunuza çekin. Böylelikle burnunuzda inanılmaz bir rahatlama hissedebilirsiniz.

Elma sirkesi burun tıkanıklığına iyi gelir mi?

Elma Sirkesi En şifalı malzemelerden biri olan elma sirkesi, burun tıkanıklığından kurtulmak için de işinize yarayabilir. Bir bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyip bu karışımı tıkalı olan burun deliğinizden çekin.

Burun temizlemek için tuzlu su nasıl hazırlanır?

- Tuzlu su: Bebek ve küçük çocuklarda kullanılan serum fizyolojik (tuzlu su) burun mukozasının şişkinliğini (ödem) indirip salgının akmasını sağlayacağı için burun tıkanıklığına iyi gelir. Ilık bir bardak suya 1 çay kaşığı sofra tuzu koyup iyice karıştırarak kendi serum fizyolojik çözeltinizi hazırlayabilirsiniz.

Elma sirkesi buruna çekilir mi?

Dizdar, "Buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Aksine sirkeli su, asidik olduğu için burun mukozasına zarar verir. Burnu yıkamak için 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı yemeklik karbonat koyarak karıştırıp bu karışımı burnunuza çekebilirsiniz" dedi.