HES kodu nasıl alınır Almanya?

İçindekiler:

  1. HES kodu nasıl alınır Almanya?
  2. Yurt dışından gelenler HES kodu alacak mı?
  3. Yurt dışından gelen Nasıl HES kodu alınır?
  4. Yurt dışından HES kodu nasıl alınır?
  5. Yurtdışı vatandaşları HES kodu nasıl alınır?
  6. KKTC vatandaşı HES kodu nasıl alınır?
  7. Yabancı turistler HES kodu alacak mı?
  8. Süresiz HES kodu 18 ay mı?
  9. HES kodu süresi bitmeden tekrar alınır mı?
  10. HES kodu alma gün sayısı nedir?

HES kodu nasıl alınır Almanya?

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023'e SMS göndererek alabilirsiniz.

Yurt dışından gelenler HES kodu alacak mı?

HES kodu hakkında bilinmesi gerekenler HES kodu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye Cumhuriyeti yabancı kimliğine sahip (yabancı kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan) yolcularımız için yurt içi uçuşlarda zorunluluktur. HES kodu yabancı uyruklu yolcularımız için zorunlu değildir.

Yurt dışından gelen Nasıl HES kodu alınır?

Türkiye'ye seyahat edecek tüm yolcuların seyahatten önceki son 72 saatte alınmış negatif PCR test sonucu ile birlikte "https://register.health.gov.tr" adresinden Türkiye'ye Giriş Formu'nu doldurmaları gerekmektedir. Doldurulan bilgilerle otomatik olarak kişiye özel HES kodu oluşturulacaktır.

Yurt dışından HES kodu nasıl alınır?

Türkiye Cumhuriyeti yabancı kimliğine sahip (yabancı kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan) yolcularımız ise HES kodlarını aralarında boşluk olacak şekilde HES, kimlik numarası, doğum yılı ve HES kodunun geçerli olması gereken gün sayısını yazıp 2023'e SMS yollayarak alabilirler.

Yurtdışı vatandaşları HES kodu nasıl alınır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; Yabancı kimlik numarası, doğum yılı ve HES kodunun geçerli olması gereken gün sayısını yazıp 2023'e SMS yollayarak alabilirler. Bilet almak için buraya tıklayabilirsiniz.

KKTC vatandaşı HES kodu nasıl alınır?

2- SMS Yönetmi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve "Paylaşım Süresi" gün sayısı olarak yazılır ve 2023'e SMS olarak gönderilir. Sistem üzerinden, seyahatiniz için geçerli gün sayısı kadar HES kodunuz telefonunuza gönderilecektir.

Yabancı turistler HES kodu alacak mı?

Edinilen bilgiye göre birçok yabancıya ülke girişinde HES kodu veriliyor. ... Boşluk bırakıp, ülke kodu, boşluk, doğum tarihi, boşluk, pasaport numarası ile 2023'e mesaj olarak göndererek HES kodunu alabilecek.

Süresiz HES kodu 18 ay mı?

3. E-Devlet üzerinden HES kodu almak için; - Sağlık Bakanlığı Menüsü altında bulunan alt menülerden HES Kodu Üretme ve Sorgulama Seçeneği menüsü seçilir. - Yeni HES kodu sekmesine tıklandıktan sonra kimin adına kod üretileceği seçilir. ... Süresiz HES kodu 18 ay 8 gün geçerlidir. - Yeni HES kodu sistem tarafından verilir.

HES kodu süresi bitmeden tekrar alınır mı?

Hayat Eve Sığar projesi kapsamında sunulan HES kodları yurt içi seyahat için artık bir zorunluluk. ... Seyahat ederken, sınava girerken ve kamu binalarına girişte istenen HES kodu Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, SMS ve e-Devlet sisteminden alınabiliyor. HES kodu kaybedilse bile yeniden alınabilmekte.

HES kodu alma gün sayısı nedir?

HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023'e SMS olarak atılabiliyor.