Burun üstündeki noktalar nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Burun üstündeki noktalar nasıl geçer?
  2. Burunda siyah nokta niye çıkar?
  3. Siyah noktalar nasıl yok edilir?
  4. Siyah ve beyaz noktalar nasıl geçer?
  5. Burundaki siyah noktalar kendiliğinden geçer mi?
  6. Yüzdeki siyah nokta ve sivilce izleri nasıl geçer?
  7. Deri altındaki beyaz noktalar nasıl geçer?
  8. Burundaki yağlar için ne yapılmalı?

Burun üstündeki noktalar nasıl geçer?

Bal: Limonla birlikte siyah noktaların bulunduğu bölgeye uygulanan bal siyah noktaların dışarı çıkmasını sağlar. Bunun için yarım limonun üstüne bal dökün ve sorunlu bölgeyi bu limon ile ovalayın. 15-20 dakika bekleyip yüzünüzü soğuk suyla durulayabilirsiniz.

Burunda siyah nokta niye çıkar?

Siyah noktalar cilt gözeneklerinde oluşan siyah şişliklerdir. Gözeneklerdeki kıl folikülerinin tıkanması ile oluşur. Siyah görünümün sebebi ise kir ile tıkanan gözeneklerin hava ile oksitlenmesidir.

Siyah noktalar nasıl yok edilir?

Karbonat Maskesi: Bir kaşık karbonat ve az miktarda suyla hazırlayacağınız macun kıvamındaki karbonat maskesini, yüzünüzde 10 dakika tutarak yıkayın. Cildinizin daha pürüzsüz ve siyah noktalardan arınmış olduğunu fark edeceksiniz. Bu maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Siyah ve beyaz noktalar nasıl geçer?

Bir tatlı kaşığı karbonat ile biraz suyu karıştırın ve sorunlu bölgeye sürün. Kuruduktan sonra yıkayarak çıkarın. Haftada 2-3 kere uygulayarak beyaz noktaları uzaklaştırabilirsiniz. Antibakteriyel ve antiviral özelliklerinden dolayı çay ağacı yağı bakterileri ciltten uzaklaştırmaya yardımcı olur.

Burundaki siyah noktalar kendiliğinden geçer mi?

Siyah noktalar; ani bir şekilde oluşmadığı gibi aniden de yok olmaz. Bunun adına ilk önce sabırlı olunması ve siyah noktaların oluşmasını engellemek adına da cildi temiz tutmak gerekmektedir. Burundaki ve yüzdeki siyah noktaların oluşmasının temel nedeni cilt temizliği ve bakımının yapılmamasıdır.

Yüzdeki siyah nokta ve sivilce izleri nasıl geçer?

Bir limonun suyunu çıkararak, bir kâse yoğurtla karıştırın. Sonra oluşan bu karışımı iyice yüzünüze yayın. Yüzünüzde 15 dakika kadar bekleyen maskeyi suyla yıkayarak çıkartın. Böylece cildinizdeki sivilceler kururken aynı zamanda siyah noktaların oluşmasına neden olan yağ tabakası da gözeneklerden dışarı atılır.

Deri altındaki beyaz noktalar nasıl geçer?

Karbonat ciltteki kir yağ ve ölü derileri ciltten arındırır. Bir tatlı kaşığı karbonat ile biraz suyu karıştırın ve sorunlu bölgeye sürün. Kuruduktan sonra yıkayarak çıkarın. Haftada 2-3 kere uygulayarak beyaz noktaları uzaklaştırabilirsiniz.

Burundaki yağlar için ne yapılmalı?

Salatalık gözenek sıkılaştırma etkisi sayesinde burun yağlanmasını kısa sürede ortadan kaldıracaktır. Salatalığı rendeleyip süzgeçten geçirin. Salatalığın çıkan suyu ile limon suyunu karıştırıp burnunuza sürün. Ardından suyla yıkayın.