Kaç tane engelli araç alabilir?

İçindekiler:

  1. Kaç tane engelli araç alabilir?
  2. Hangi engelli raporuyla araç alınır?
  3. ÖTV'siz 2 el araç alınır mı?
  4. Hangi hastalar ÖTV'siz araç alabilir?
  5. Engelli üzerine araba nasıl alınır?
  6. Yüzde 70 özürlü araç alabilir mi?
  7. ÖTV indiriminden kimler yararlanacak?
  8. 90 engelli araç ruhsatı kimin üstüne?

Kaç tane engelli araç alabilir?

Özel Tüketim Vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil toplam satış bedeli 2020 engelli araç üst sınırı, 3 TL'yi aşmayan tüm araçları satın alabilirler. 7061 sayılı kanun ile artık motor silindir hacmi sınırlaması kalkmıştır.

Hangi engelli raporuyla araç alınır?

Engelli Bireyin Kullanma Zorunluluğu Yüzde 90 ve üzeri engelli raporu bulunan bireylerin satın alacağı araçları kullanma zorunluluğu yoktur 3. dereceye kadar olan yakınları aracı satın alabilirler. Engelli raporu bulunan bireyin 18 yaşından küçük olması halinde anne ve babasının muvafakatname vermesi gerekmektedir.

ÖTV'siz 2 el araç alınır mı?

ÖTV, ikinci el araçlarda geçerli olmadığı için herhangi bir indirimden yararlanılamaz.

Hangi hastalar ÖTV'siz araç alabilir?

Engellilik derecesi % 90 veya daha fazla olan bireyler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk edinimi ÖTV'den muaf tutuluyor. Bu istisnadan yararlanabilmek için taşıtın özel tertibatlı olması, ya da engellinin kendisi tarafından kullanılması gerekmiyor.

Engelli üzerine araba nasıl alınır?

%90 ve üzeri engele sahip olan bireylerin engelli raporlarında “özel engelli aracını” kullanmaya engel bir durumlarının olmadığı belirtiliyorsa, özel araçlarını kullanabilirler. Bu bireyler %40 ve üzeri engelliliğe sahip bireyler gibi H sınıfı ehliyete sahip olmalıdır ve ÖTV'siz araçlarını galeriden satın alabilirler.

Yüzde 70 özürlü araç alabilir mi?

Araç satın alırken raporu göstermeleri yeterlidir. ... Aracı engelli dışında başkasının kullanması yasaktır. Yüzde 60 engelli raporu ile araba almak ve yüzde 40 engelli raporu ile araba almak isteyen vatandaşlarda yine aynı şekilde yüzde 90 altı engel raporu durumuna göre değerlendirilerek araçlarını alabilirler.

ÖTV indiriminden kimler yararlanacak?

Durumu araç kullanmaya uygun olan bireyler satın aldıkları aracı kendileri kullanabiliyor, olmayanlar ise en fazla ikinci dereceye kadar ( anne, baba, çocuk, kardeş, torun, büyükbaba, büyükanne) akrabalarına veya özel şoförlerine kullandırabiliyorlar.

90 engelli araç ruhsatı kimin üstüne?

Engelliler adına alınan araçları araçta yapılan donanım değişikliğine göre şu kişiler kullanabilir. % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı.