Adli psikolog kaç yıl okur?

İçindekiler:

  1. Adli psikolog kaç yıl okur?
  2. Adli psikolog olmak için hangi bölüm okunmalı?
  3. Adli psikolog ne okur?
  4. Türkiyede klinik psikolog nasıl olunur?
  5. Psikoloji bölümü mezunları psikolog olabilir mi?

Adli psikolog kaç yıl okur?

Adli psikoloji eğitimi, profesyonel ve lisanslı bir adli psikolog olmak için toplam 10-11 yıl sürer. Bu, lisans programı için 4 yıl, yüksek lisans programı için 2 yıl ve doktora programı için 4 ila 5 yıldır.

Adli psikolog olmak için hangi bölüm okunmalı?

Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü okumak psikolog olmak için yeterliyken, sosyal-klinik ve adli psikolog olmak için yüksek lisans şartı bulunmaktadır.

Adli psikolog ne okur?

Adli psikolog unvanına sahip olmak için psikolojinin uzmanlık gerektiren tüm alt dallarında olduğu gibi en az ilgili alanda yüksek lisans derecesine sahip olması gerekmektedir. Ülkemizde adli birimlerdeki kamu hizmetlerine psikolog olarak atanmak için adli psikoloji yüksek lisans eğitimi almış olmak şart koşulmamıştır.

Türkiyede klinik psikolog nasıl olunur?

Buna göre klinik psikolog olmak isteyen kişiler üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren Psikoloji bölümünde eğitim görürler. Buradan lisans seviyesinde mezun olan kişiler Klinik psikoloji alanında yüksek lisans da yapabilirler. Bu eğitimin ardından stajlarını da tamamlayan klinik psikologlar işe başlarlar.

Psikoloji bölümü mezunları psikolog olabilir mi?

Dört yıllık psikoloji mezunları psikolog unvanıyla mezun olurlar. Diğer tüm alt alanlarda olduğu gibi, klinik psikoloji alanında da uzmanlaşmak isteyen öğrenciler yüksek lisans programlarına başvurarak bu alanda uzmanlık derecesine sahip olabilirler.