Duhân hadisesi nedir?

İçindekiler:

  1. Duhân hadisesi nedir?
  2. Duhân ne demek?
  3. Duhan ne demek Osmanlıca?
  4. Duhan neresi?
  5. Duhan ismi çocuğa konulur mu?

Duhân hadisesi nedir?

Abdullah bin Abbâs ve Abdullah bin Ömer -radıyallâhu anhum- gibi bazı ashâba göre ise bu “duhân”, kıyâmetten önce dünyayı saracak olan bir dumandır. ... Buna göre kıyâmet yaklaştığı zaman gökten yeryüzüne bir duman inecek, bütün Dünya'yı saracak ve kırk gün devam edecektir. Yeryüzü aşırı derecede ısınacaktır.

Duhân ne demek?

Arapça'da "tütmek, dumanı çıkmak" mânasındaki dahn kökünden isim olan duhân "duman" anlamına gelir. Kur'ân-ı Kerîm'de iki âyette yer alan kelime (Fussılet 41/11; ed-Duhân 44/10) kırk dördüncü sûrenin de adını teşkil eder (bk. DUHÂN SÛRESİ). Duhân Kur'an'da geçtiği her iki âyette de "duman" anlamında kullanılmıştır.

Duhan ne demek Osmanlıca?

duhan / duhân / دخان Kur'an-ı Kerim'in 44. suresinin adı. Mc: Gaflet ve dalâlet dumanı ki, hakikatların görünmesine mâni olur. Arap lisanında galib olan şerre, duhan tesmiye ederler. Kıtlık ve kuraklık.

Duhan neresi?

Duhan'ın Katar'daki konumu. Duhan (Arapça: دخان), Katar'ın Er Reyyan belediyesinde bulunan bir şehirdir. Şehir, ülkenin batısında başkent Doha'nın 60 km uzağında yer almaktadır.

Duhan ismi çocuğa konulur mu?

Üzerinden Türkçeye yerleşmiş olan duha ismi hem kız hem de erkek çocuklar için kullanılabilen güzel adlardan biridir. Yani uniseks bir isim olması sayesinde ister erkek ister kız çocuğunuz için kullanabileceğiniz özel isimler arasında yer alıyor. ... Aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'de 93. surenin ismi olarak bilinir.