Demonte türkçe ne demek?

İçindekiler:

  1. Demonte türkçe ne demek?
  2. Demonte nedir TDK?
  3. Demonte masa nedir?
  4. Demonte mobilya ne demek?
  5. Monte ederim ne demek?
  6. Demoralize ne demek?
  7. Modüler mobilya ne demek?
  8. De politize ne demek?
  9. Demotive ne demek?
  10. Modüler öğretim ne demek?
  11. Depolitize etme ne demek?
  12. Apolitiklik ne demek?
  13. Demotivasyon ne demek?
  14. Ne demotive eder?
  15. Tutor destekli öğretim ne demek?
  16. Modüler kullanım ne demek?

Demonte türkçe ne demek?

Demonte kelimesi bazen demontaj kelimesiyle karıştırılabiliyor. Fakat demontaj takılmış olan bir ürünün sökülmesi anlamına geliyor. Demonte ise herhangi bir mobilya ürünün hazırlanmış ve takılmaya hazır olması anlamıyla kullanılıyor.

Demonte nedir TDK?

Demonte kelimesi Türkçe'de "sökmek, parçalarına ayırmak" anlamına gelir. Fransızca démonter "sökmek, parçalarına ayırmak" fiilinden alıntıdır. Fransızca fiil Fransızca monter "takmak" fiilinden de+ önekiyle türetilmiştir.

Demonte masa nedir?

Demonte Mobilya, parçaları birleştirilmemiş, kurulum gerektiren, sonrasında tekrar sökülüp takılabilen, buna uygun tasarlanarak üretilen mobilya türüdür. ... Demonte mobilyalara örnek verecek olursak, demonte masa takımı, demonte gardolap, yatak, montessori kitaplık ve bunlar gibi birçok mobilya çeşidi sayabiliriz.

Demonte mobilya ne demek?

Bir ahşap tablanın kenar yüzüne denir. Demonte Mobilya : Parça parça paketlenmiş ve yeniden sökülüp takılabilecek şekilde tasarlanan, buna uygun bağlantı elemanları ile üretilen mobilya çeşididir.

Monte ederim ne demek?

bir makine, cihaz veya mobilyanın bütün parçalarını yerli yerine takmak, kurmak. Bir yapıtı, bir taslağı sahneye uygulamak, yerleştirmek (Uygulama).

Demoralize ne demek?

Birinin moralini bozmak anlamına gelen "demoralize etmek " ya da morali bozulmak anlamına gelen " demoralize olmak". Türk Dil Kurumuna Göre Demoralize Olmak ve Demoralize Etmek Ne Demektir? ... Türk Dil Kurumu' na göre " demoralize" kelimesi morali bozulmuş anlamına gelmektedir.

Modüler mobilya ne demek?

Evin ihtiyaçlarına ve boş alanlarına göre kullanılabilecek olan hazır mobilyalar modüler mobilya olarak isimlendirilir. Parçalar halinde gelir ve kurulumu oldukça kolaydır. ... Ayrıca yatak odaları, raflar, dolaplar, bilgisayar masaları, televizyon sehpaları gibi birçok ürün grubunda modüler mobilya seçenekleri mevcut.

De politize ne demek?

siyasetten uzakla$tirilma, uzak tutulma .

Demotive ne demek?

onu yapma, bunu yapma sonrası bıkkınlık hissi. bazen çok haklı bazen de saçma sapan nedenlerle işten soğumak.

Modüler öğretim ne demek?

Öğrenme modülü : Öğrenme modülü belirli bir bilgi ve beceriye konu oolan kapsamı sınırlı bir kitapçığı anlatmak için kullanılmaktadır. Modüler öğretim ise ilgili eğitim programını kapsamanın birbirinden bağımsız, kendi içinde anlamlı bir bütün oluşturan öğrenme birimlerine dayalı öğretimdir.

Depolitize etme ne demek?

Depolitizasyon: Siyasal söyleme, eyleme uzak veya mesafeli durmak. Özet : Halkı siyasal katılımlardan olabildiğince uzaklaştırmak, siyasetten uzak tutmak.

Apolitiklik ne demek?

Collins Sözlüğü, apolitikliği "siyasi tutum, içerik veya önyargı olmaksızın, politik olarak nötr" olarak tanımlar. Apolitik olmak aynı zamanda siyasi konularda ilgisiz veya antipati içeren bir yaklaşıma sahip olduklarına da işaret edebilir.

Demotivasyon ne demek?

Demotivasyon, organizasyonda motivasyonun olmaması demektir. Demotivasyonun bir çok nedenleri vardır. Bunlar arasında işde monotonluk ve iş tatminsizliği gelir. Bir organizasyonda aynı işi sürekli yapmak dolayısıyla ortaya çıkan bezginlik, bıkkınlık ve yorgunluk sözkonusu olabilir.

Ne demotive eder?

Çalışanları demotive etmenin en etkin yolu, söz verip tutmamak, kariyer yollarını tıkamak, piknik yapıp o piknikte gruplaşmak, takdir değil aksine tehdit etmek, koca koca insanları herkesin önünde aşağılamak, hedefi tutturamayanı kırbaçlamak...

Tutor destekli öğretim ne demek?

Tutor Destekli Öğretim, öğrencinin öğrendiği konularda, anlamakta güçlük çektiği konularla ilgili olarak bireysel destek görmesidir.

Modüler kullanım ne demek?

sıfat olarak kullanıldığında "takılıp sökülebilen, ihtiyaca göre kullanım alanı değiştirilebilen, kullanıcı isteklerine göre şekillendirilebilen" anlamı taşır. cümle icinde kullanımı : "sen çok modüler bir oyuncağımızdın lego."