HES kodu Sorgulama ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. HES kodu Sorgulama ne işe yarar?
  2. HES kodu sabit mi?
  3. HES kodunda Riskli ne demek?
  4. HES kodu Sorgulama kısa mesajla nasıl alınır?
  5. HES kodunda yaş gözüküyor mu?
  6. HES kodu sürekli değişir mi?
  7. HES kodu tek kullanımlık mı?
  8. 18 yaş altı HES kodu nasıl alinir?
  9. HES kodu blokeli ne demek?
  10. HES Kodu süresi bitmeden tekrar alınır mı?
  11. Süresiz HES kodu var mı?

HES kodu Sorgulama ne işe yarar?

HES kodu, toplu kullanım alanları ya da toplu taşıma araçları gibi yerlerde geçirilecek süre boyunca bulaş riskini azaltmak amacıyla kullanılır. ... Oluşturulan HES kodu ilgili firma, kurum ya da kişiye iletilir ve kişinin hastalık riski taşıyıp taşımadığı bu kod ile sorgulanabilir.

HES kodu sabit mi?

HES kodları kişiye özel tekil kodlardan oluşacak. TC kimlik numarası gibi sabit olmayacak. Her paylaşımında farklı bir HES kodu oluşturulabilecek.

HES kodunda Riskli ne demek?

COVİD-19 test sonucu Pozitif olan kişiler ve temaslı olanlar Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında riskli olarak, izolasyon süresi bitiminde ise risksiz olarak görünmektedirler. ...

HES kodu Sorgulama kısa mesajla nasıl alınır?

SMS ile HES kodu alma HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

HES kodunda yaş gözüküyor mu?

Şehirler arası seyahat edecek, 3 yaş ve üzeri tüm yolcularımız HES kodu almak ve seyahat öncesinde görevli personellerimize HES kodlarını, kimlikleriyle birlikte göstermek zorundadır. 0-2 yaş yolcularımızın HES kodu alma zorunluluğu yoktur.

HES kodu sürekli değişir mi?

HES KODU DEĞİŞİR Mİ? HES kodları kişiye özel tekil kodlardan oluşacak. TC kimlik numarası gibi sabit olmayacak. Her paylaşımında farklı bir HES kodu oluşturulabilecek.

HES kodu tek kullanımlık mı?

Hayat Eve Sığar uygulaması ile alınacak, tek seferlik kod sayesinde vatandaşların nereye gideceği, kimlerle yolculuk yapacağı kayıt altına alınacak ve birilerinde hastalık tespit edildiği takdirde o yolculukta bulunan herkesin durumu kontrol altına alınmaya çalışacak. ...

18 yaş altı HES kodu nasıl alinir?

18 yaş altı çocuklarınız için HES kodunu e-Devlet üzerinden oluşturabilirsiniz. 18 yaş altı çocuklarınız için HES kodunu SMS ile temin edebilirsiniz. Hayat Eve Sığar uygulaması ve e-Devlet üzerinden çocuklarınıza HES kodu oluşturmak için çalışmalar yapılmakta olup, yakın zamanda hizmetinize sunulacaktır.

HES kodu blokeli ne demek?

Hes kodunun blokeli olması, belirlenen zaman içerisinde yapılmayan işlemlerden dolayıdır. Otobüs veya uçak bileti satın alırken, 5 dakika içerisinde belirlenen zamanda işlemlerin tamamlanması gerekiyor. 5 dakikayı aşan işlemler sonrasında hes kodu blokeli olarak uyarı verecektir.

HES Kodu süresi bitmeden tekrar alınır mı?

Hayat Eve Sığar projesi kapsamında sunulan HES kodları yurt içi seyahat için artık bir zorunluluk. ... Seyahat ederken, sınava girerken ve kamu binalarına girişte istenen HES kodu Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, SMS ve e-Devlet sisteminden alınabiliyor. HES kodu kaybedilse bile yeniden alınabilmekte.

Süresiz HES kodu var mı?

Artık her yerde zorunlu hale gelen HES kodu süresiz şekilde de alınabiliyor. Böylece hep aynı kodla gereken yerlere giriş sağlayabilirsiniz. Mesajla HES kodu alırken T.C kimlik numaranızın son 4 hanesini yazdıktan sonra kod paylaşım süresini belirtmeniz gerekiyor.