FK PD DD kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. FK PD DD kaç olmalı?
  2. Hisse senedi FK oranı nedir?
  3. F K oranı ne demek?
  4. Piyasa değeri defter değeri nedir?

FK PD DD kaç olmalı?

PD/DD oranı 1 olan şirket özkaynaklarıyla eşit şekilde değerlenmiştir. Bu rakamın altında kalan PD/DD oranları şirketin özkaynaklarından ucuz fiyatlandığını gösterir. Ancak zarar etmesi beklenen şirketlerde 1'in altında PD/DD oranı görülmesi normaldir, çünkü edilen zararlarla özkaynaklar erimeye devam edecektir.

Hisse senedi FK oranı nedir?

Borsada FK, borsada fiyat kazanç oranı anlamına gelmektedir. Bu oranı için şirketin güncel hisse senedi fiyatını hisse başına kara bölmek gerekmektedir. FK oranı, bir hissede 1 TL kazanmak için kaç lira yatırmanız gerektiğini söyler. Borsada herkesin amacın fiyat kazanç oranı yüksek hisseleri almaktır.

F K oranı ne demek?

F/K oranı şirketin hisse senedi fiyatının, hisse başına kârına bölünmesiyle bulunan bir göstergedir. Bir şirketin hisse başına karı ise şirketin o dönemki kârının ( dağıtılan kâr payları düşüldükten sonra ) hisse senetlerinin toplam adedine bölünmesiyle bulunmaktadır.

Piyasa değeri defter değeri nedir?

Herhangi bir hisse senedinin piyasa değeri ile beraber muhasebe değerini karşılaştıran hesaplamaya borsada piyasa defter değeri denmektedir. Özellikle şirket değerlendirmesi söz konusu olduğu zaman yaygın kullanılan bir hesaplama ve sistem olarak da öne çıkıyor.