Yabancı plakalı aracı Türk plakaya çevrilir mi?

İçindekiler:

  1. Yabancı plakalı aracı Türk plakaya çevrilir mi?
  2. Yabancı plakalı araba Türkiyede nasıl kullanılır?
  3. MA plakalı aracı Türk vatandaşı alabilir mi?
  4. KKTC plakalı araçlar Türkiye'de kullanabilir mi?
  5. Kimler vergisiz araba alabilir?
  6. Kıbrıstan gelen arabayı kim kullanabilir?
  7. Kıbrıstan Türkiyeye araç nasıl getirilir?
  8. Yabancı Türkiye'de araç alabilir mi?
  9. Yabancı plakalı araçlar Türkiye'de ne kadar süre kalabilir?

Yabancı plakalı aracı Türk plakaya çevrilir mi?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye'ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.

Yabancı plakalı araba Türkiyede nasıl kullanılır?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

MA plakalı aracı Türk vatandaşı alabilir mi?

MA MZ plakalı araçların T.C vatandaşlarına satışı yasal olarak mümkün değildir. Bu plakalara sahip olan şahıslar, araçlarını böyle bir plaka alma koşullarını taşıyanlara satış yapabilirler.

KKTC plakalı araçlar Türkiye'de kullanabilir mi?

KKTC'den bireysel olarak araç ithal edilememektedir. ... Kıbrıs vatandaşı olan ve Türkiye'de yaşayan biri ancak size araç getirebilir. Ama bu araç, Türkiye'de yabancı plaka ile trafikte olacağından satılamaz. Eğer aracı satın almak istiyorsanız ithal edilmesi ön şarttır.

Kimler vergisiz araba alabilir?

Yüzde 90 engelli raporu olan vatandaşlar, ÖTV'siz otomobil alımı yapabiliyor. ... ÖTV'siz otomobil fiyatlarının makul olması nedeniyle konu merak edilirken, engelli bireylerin yakınları da bu uygulamadan faydalanabiliyor. Bu noktada engelli vatandaşların birinci dereceden yakını olan kişiler ÖTV'siz otomobil alabiliyor.

Kıbrıstan gelen arabayı kim kullanabilir?

🚘 Kıbrıs'tan Türkiye'ye getirdiğiniz aracı sizden başka son yılının 6 ayını (185 gün) KKTC'de geçirmiş olan ebeveynleriniz eşiniz ve çocuklarınız kullanabilmektedir. Üçüncü şahıslar, hısım ve akrabalarınız ise yalnızca siz araç içindeyseniz ya da olası acil durumlarda resmi olarak kullanabilmektedir.

Kıbrıstan Türkiyeye araç nasıl getirilir?

KKTC'den bireysel olarak araç ithal edilememektedir. Bu hak sadece ithalat etme yetkisine sahip kişilerde bulunmaktadır. Kıbrıs vatandaşı olan ve Türkiye'de yaşayan biri ancak size araç getirebilir. Ama bu araç, Türkiye'de yabancı plaka ile trafikte olacağından satılamaz.

Yabancı Türkiye'de araç alabilir mi?

Evet, yabancıların Türkiye'de araba satın alabilmeleri mümkündür. Üstelik yabancılar bazı vergi avantajlarına da sahiptirler. Bir yabancı olarak Türkiye'de yeni bir araba satın alırken gerekli olan evraklar ve yürütülen süreçler ile vergisiz araçlarla ilgili bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Yabancı plakalı araçlar Türkiye'de ne kadar süre kalabilir?

Bu çerçeve öncelikle, Türkiye'de bulunan kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı kara taşıtlarına ilişkin süreler, gümrük idaresine başvuru yapılmasına gerek olmaksızın 31.12.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.