Kuru kelimesinin eş anlamlısı yaş mıdır?

İçindekiler:

  1. Kuru kelimesinin eş anlamlısı yaş mıdır?
  2. Kuru kelimenin eş anlamı nedir?
  3. Hasret in eş anlamlısı nedir?
  4. Mecaz kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  5. Tanıdık kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  6. Mecaz anlam neden kullanılır?
  7. Tanıdık ın zıt anlamı nedir?
  8. Utangaç kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kuru kelimesinin eş anlamlısı yaş mıdır?

Islak, kuru zıt anlamlısı olan kelimedir. ... Islak kelimesi su içinde ıslanmaktan gelmektedir. Kuru kelimesinin zıt anlamlısı yaş, taze, nemli, ıslak, yeşildir.

Kuru kelimenin eş anlamı nedir?

Kuru ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Kuru sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler çelimsiz, sıska ve tekdüze sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Hasret in eş anlamlısı nedir?

Hasret kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından eş anlamlısı olarak 'özlem' kullanılmaktadır. Farklı yazılış ve okunuşlarına rağmen aynı anlam üzerinden eş anlamlı şekilde cümle içerisinde değerlendirilir. Hasret kelimesine eş anlamlı olarak Türkçede 'özlem' sözcüğü kullanılabilir.

Mecaz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu, mecaz kelimesinin eş anlamlısı olarak metafor kelimesi göstermektedir. Yazılışları farklı, anlamları aynı olan bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Tanıdık kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fiil kökenli bir sıfat olan tanıdık kelimesi, tanımak fiilinden türetilmiştir. ... Günlük hayatta sıklıkla kullanılan bu sözcük bilindik ve aşina kelimeleri ile anlamlıdır.

Mecaz anlam neden kullanılır?

Mecaz, bir sözcüğün gerçek anlamından bütünüyle uzaklaşarak kazandığı yeni anlamlarla yapılan edebi sanattır. Başka bir deyişle bir kelimenin, gerçek anlamı dışında, başka bir kelimenin yerine kullanılmasına denir. Mecazda benzetme amacı güdülür, kullanımda anlatımı renklendirmek ve kuvvetlendirmek esastır.

Tanıdık ın zıt anlamı nedir?

Yad el ise uzak ve yabancı memleket anlamına gelir. Örnek Cümle: Bu yad ellerde tek başıma kaldım. Tanıdık kelimesiyle zıt anlamlı olan diğer kelimeler: Habersiz ve bigâne.

Utangaç kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Utanmak fiilinden türetilen utangaç sözcüğü, mahcup kelimesiyle anlamlıdır.