Udi hindi yağı kaşıntıya iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Udi hindi yağı kaşıntıya iyi gelir mi?
  2. Hindi yağı ne işe yarar?
  3. Udi hindi yağı öksürüğe iyi gelir mi?
  4. Udi hindi yağı nasıl hazırlanır?
  5. Udi hindi çubukları nasıl kullanılır?

Udi hindi yağı kaşıntıya iyi gelir mi?

Egzama: Udi hindi tozunu zeytinyağı ile karıştırıp udi hindi yağı elde edebilirsiniz. Bu yağı ise cilt yanıklarına ve egzama kaşıntılarına karşı kullanabilirsiniz.

Hindi yağı ne işe yarar?

Vücut direncini güçlendirip bedeni hastalıklara karşı korur. Stresi, yorgunluğu gidererek vücuda enerji verir. Cildi yeniler. Maske olarak uygulandığında ölü derileri atar ve lekelerin giderilmesini sağlar.

Udi hindi yağı öksürüğe iyi gelir mi?

Eksiksiz ve tam ölçülerinde uygulanması halinde öksürüğün kesileceğini dile getiren Aktar Güven, “Sabahları bir çay kaşığı udi hindi, bir tatlı kaşığı bal karıştırılıp yutulacak. Öğle vaktinde çeyrek soğan dilimlenecek üzerine bal dökülecek yarım saat bekledikten sonra çıkan su içilecek.

Udi hindi yağı nasıl hazırlanır?

Cam bir kavanozun içerisine bir çay bardağı kadar gerçek zeytinyağını ve iki çay kaşığı kadar udi hindi tozu eklenir. Kavanozun kapağı kapatılarak karışım iki hafta boyunca bekletilir. Ayrıca güneş altında bekletilirse daha etkili olabilir.

Udi hindi çubukları nasıl kullanılır?

Dövülüp toz haline getirilip, öğütüldükten sonra karıştırılıp sabah, öğle, akşam birer çay kaşığı ağza atılıp ılık suyla beraber yutuluyor. Bu özellikle akciğerlerdeki tutulumlar için çok etkili, mide, sindirim sistemi için çok iyi ve bağışıklık sistemini oldukça yüksek tutan bir bitkidir. Vücut enerjisini artırıyor.