Kaç çeşit vertigo var?

İçindekiler:

  1. Kaç çeşit vertigo var?
  2. Vertigoya neden olan sebepler?
  3. Vertigo hastalığı geçer mi?
  4. Vertigo hastalığı genetik midir?

Kaç çeşit vertigo var?

Vertigo kaynak aldığı yapılara göre periferal ve santral vertigo olarak ikiye ayrılır. Vertigonun nedeni iç kulak veya vestibüler organlardır ve bu tür vertigo periferal, otolojik veya vestibüler vertigo olarak isimlendirilir.

Vertigoya neden olan sebepler?

Üst solunum yolu enfeksiyonları, iç kulak enfeksiyonları, boyun ağrıları, metabolik hastalıklar ve alerjiler vertigo nedenleri arasında yer alır. Stres, uykusuzluk, çok fazla sigara ve alkol kullanımı vertigoya sebep olabilmektedir.

Vertigo hastalığı geçer mi?

Hava yoluyla alınan virüsler denge sinirinin iltihaplanmasına neden olabiliyor. Şiddetli ve uzun süreli baş dönmesi, mide bulantısı, kusma gibi şikayetlerin yaşandığı bu durumda hasta, tedavi için birkaç gün hastanede yatabiliyor. Şikayetlerin tamamen sona ermesi ise 15 günü bulabiliyor.

Vertigo hastalığı genetik midir?

Vertigonun genetik bir bağı olmadığını kaydeden Şerbetçioğlu, şunları kaydetti: 'Bünye yapıyor. Migrenin baş ağrısı dışındaki tipleri ve Meniere hastalığı da vertigoyla seyredebilir. Kristallerin oynaması vertigoya yol açan bir hastalıktır ve vertigoya neden olur.