Kan tahlilinde D vitamini hangisi?

İçindekiler:

  1. Kan tahlilinde D vitamini hangisi?
  2. D vitamini doğal yollarla nasıl alınır?
  3. Vucut D vitamini nereden alir?
  4. D vitamini için güneşlenme nasıl olmalı?
  5. D vitamini için ne kadar güneş?

Kan tahlilinde D vitamini hangisi?

25 OH Vitamin D ve Hidroksi Vitamin D olarak da bilinen 25-Hidroksi D Vitamini testi, D vitaminin vücuttaki miktarını ölçmenin en kesin yöntemi olup, kan testiyle yapılır. Vücudun sağlığı için çok önemli olan D vitaminin kanda çok fazla veya az olup olmadığını tespit eder.

D vitamini doğal yollarla nasıl alınır?

Somon, sardalya, ton, uskumru gibi yağlı balıklar D vitamini açısından iyi bir kaynak. Toprakta kendiliğinden çıkmış ve güneş görmüş mantarlar (kültür mantarı D vitamini içermiyor) günlük D vitamini ihtiyacınızın küçük bir kısmını karşılamanıza yardımcı olabilir.

Vucut D vitamini nereden alir?

D vitamininin en önemli etkisi kemikler üzerine olduğundan kemik vitamini olarak da adlandırılabilir. D vitamini % 90 gibi büyük bir oranda vücutta deri tarafından üretilir....Günlük ortalama D vitamini ihtiyacı:

  • 0-50 yaş arası 200 IU;
  • 51-70 yaş arası 400 IU iken,
  • 70 yaş üstünde 600 IU civarındadır.

D vitamini için güneşlenme nasıl olmalı?

Mutluluk vermesinin yanında D vitamini sentezi için güneşlenmek çok önemlidir. D vitamini sentezi için güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde koruyucu krem kullanmadan 10-20 dakika güneşlenilmesi gerekmektedir.

D vitamini için ne kadar güneş?

Bu sebeple, her gün, yüzler ve kollar açık, güneşin geliş açısına bağlı olarak (en ideal saatler: 00) 20 ila 30 dakika güneşlenme sayesinde yeterli oranda D vitamini üretilebilir. Günlük D vitamini ihtiyacını sadece besinler ile sağlamak mümkün değildir.