Antalya Esnaf Kefalet odasına kayıt olmak için neler gerekli?

İçindekiler:

  1. Antalya Esnaf Kefalet odasına kayıt olmak için neler gerekli?
  2. Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıt ücreti ne kadar?
  3. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı kim?
  4. Adlıhan Dere Kimdir?
  5. Esnaf ve Sanatkarlar Odasına nasıl üye olunur?
  6. Esnaf ve Sanatkârlar Odası ne ise yarar?
  7. Esnaf odasına kayıt olmak zorunda mı?
  8. Esnaf ve Sanatkarlar Odası ne ise yarar?
  9. Esnaf ve Sanatkarlar Odası nereye bağlı?
  10. Esnaf ve Sanatkarlar Odası kimler üye olabilir?
  11. Oda sicil kayıt belgesi nereden alınır?
  12. Esnaf Odaları ne demek?
  13. Esnaf Odasına kimler kayıt olur?
  14. Esnaf Odasına neden kayıt olunur?
  15. Esnaf ve Sanatkarlar Odası nedir kısaca bilgi?
  16. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kayıt olmak zorunda mı?
  17. Esnaf ve Sanatkarlar nereye kayıt olurlar?

Antalya Esnaf Kefalet odasına kayıt olmak için neler gerekli?

Esnaf Odası Kayıt İçin Gerekli Evraklar, Belgeler
  • Mahalle muhtarınızdan ve ya nüfus dairesinden alacağınız nüfus sureti aslı
  • Muhtardan yada nüfus dan alacağınız ikametgah il muhaberesi.
  • Vergi levhası fotokopisi.
  • 2 Adet fotoğraf.
  • SSK veya BAĞ-KUR numaranız.
  • Emekliysek tahsis numaranız.

Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıt ücreti ne kadar?

Bunların dışında kalan diğer esnaf ve sanatkarlar için ; 679,10 TL dir. Kişinin kendisi veya vekalet verdiği kişi (Noter vekaletini getirerek) işlemleri yaptırabilir. Bunların dışında kalan diğer esnaf ve sanatkarlar için ; 196,75 TL dir. Bunların dışında kalan diğer esnaf ve sanatkarlar için ; 66,30 TL dir.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı kim?

Organizasyon | Yönetim Kurulu
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulumuz esnaf ve sanatkarına hizmet için aşağıda ki isimlerden oluşmuştur.
Adlıhan DERE Başkan
Bayram DAL Başkan Vekili
Süleyman ŞAHİN Yönetim Kurulu ÜyesiAbdullah AKÇA Yönetim Kurulu Üyesi
13 satır daha

Adlıhan Dere Kimdir?

1966 Antalya doğumlu olan Adlıhan Dere, ilk, orta ve lise öğrenimini Antalya'da tamamlamış olup, evli ve iki çocuk babasıdır. Dere, 20 tarihleri arasında ise Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yapmıştır.

Esnaf ve Sanatkarlar Odasına nasıl üye olunur?

Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olmak, Kefalet veren kooperatifin bölgesinde bulunan bir adreste iş yerinin bulunması ya da ikamet etmek, Birden fazla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri ile ortak olmamak, Vergi borcunuzun bulunmaması ve banka kredi notunuzun yüksek olmasıdır.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası ne ise yarar?

odaların görevleri şu şekilde belirtilmiştir; meslek ahlaklarını, disiplinli olmayı, geliştirmek, insan ilişkiler konusunda bilgi sahibi olmak ve anlaşmayı amaçlayan, dayanışma kurallarına uygun bir şekilde davranmak, bunun yanı sıra esnaflık mesleği adı altında hiçbir kötü tabir olan söz kullanmamak, ticaret alanın da ...

Esnaf odasına kayıt olmak zorunda mı?

Meslek odasına kayıt olmak zorunlu mudur? 5362 Sayılı Kanun'un 6. Maddesi gereğince sicil kaydı yaptıranların odaya kayıt yaptırması zorunludur. Esnaf ve sanatkârların sicile kayıtları yapılmadıkça, hiçbir şekilde odaya kaydı yapılamaz.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası ne ise yarar?

Bu odaların kuruluş amacı, ticaret dallarını bir çatı altında toplamak, yani bir nevi sendikal faaliyet yürütmek ve bir yandan da bağlı oldukları sektörlerin sıkıntılarını çözmek.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası nereye bağlı?

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) , Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'na bağlı, İstanbul'da yerleşik olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası kimler üye olabilir?

Üyelik Şartları Nelerdir? a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya yabancı devlet tabiiyetinde bulunmakla beraber Türkiye'de sanat ve ticaret yapıyor olmak. b) Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak. c)Vergi mükellefi olmak ya da vergiden muaf olmak.

Oda sicil kayıt belgesi nereden alınır?

Esnaf ve sanatkârlar odası faaliyet belgesi almak isteyen kişiler e-devlet sitesine giriş yaparak arama çubuğuna " Esnaf ve Sanatkârlar Bilgi Sistemi (ESBIS) " yazarak çıkan seçeneği seçin, uygulamaya git yazan yere tıklayın.

Esnaf Odaları ne demek?

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) 1951 yılında kurulmuş olup, Türkiye'nin en eski kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarındandır. ... İSTESOB, Üyelerinin ticari ve teknik gelişimi ile eğitimlerine katkıda bulunan, her türlü ekonomik ve sosyal hakları için mücadele veren bir kuruluştur.

Esnaf Odasına kimler kayıt olur?

Üyelik Şartları Nelerdir? a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya yabancı devlet tabiiyetinde bulunmakla beraber Türkiye'de sanat ve ticaret yapıyor olmak. b) Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak. c)Vergi mükellefi olmak ya da vergiden muaf olmak.

Esnaf Odasına neden kayıt olunur?

MADDESİNE GÖRE KURULMUŞTUR.AMACI: ESNAF VE SANATKARLAR İLE BUNLARIN YANINDA ÇALIŞANLARIN MESLEKİ VE TEKNİK İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK, MESLEKİ FAALİYETLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAK MESLEĞİN GENEL MENFAATLERİNE UYGUN OLARAK GELİŞMELERİNİ VE MESLEKİ EĞİTİMLERİNİ SAĞLAMAK, MESLEK MENSUPLARININ BİRBİRLERİYLE VE HALK İLE OLAN ...

Esnaf ve Sanatkarlar Odası nedir kısaca bilgi?

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) 1951 yılında kurulmuş olup, Türkiye'nin en eski kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarındandır. İSTESOB, Üyelerinin ticari ve teknik gelişimi ile eğitimlerine katkıda bulunan, her türlü ekonomik ve sosyal hakları için mücadele veren bir kuruluştur. ...

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kayıt olmak zorunda mı?

Meslek odasına kayıt olmak zorunlu mudur? 5362 Sayılı Kanun'un 6. Maddesi gereğince sicil kaydı yaptıranların odaya kayıt yaptırması zorunludur. Esnaf ve sanatkârların sicile kayıtları yapılmadıkça, hiçbir şekilde odaya kaydı yapılamaz.

Esnaf ve Sanatkarlar nereye kayıt olurlar?

Esnaf ve sanatkârlar, çalışmaya başladıkları tarihten itibaren durumlarını otuz gün içinde bağlı bulundukları sicile tescil ve Sicil Gazetesinde ilan ettirmekle yükümlüdürler. Sicil marifetiyle de ilgili odaya kayıtları gerçekleştirilir. Sicil ve oda kaydı zorunlu olup; isteğe bağlı değildir.