Kediler niye beyaz kusar?

İçindekiler:

  1. Kediler niye beyaz kusar?
  2. Kedim tüy kusuyor ne yapmalıyım?
  3. Kedinin kusması normal mi?
  4. Kediler neden sulu kusar?
  5. Kedi kusması nasıl önlenir?
  6. Kediler ne kadarda bir tüy kusar?

Kediler niye beyaz kusar?

Gastrit Köpük Kusmaya Neden Olabilir "Kedim köpük kustu" diyorsanız dostunuzda yaygın görülen bir mide hastalığı olarak sınıflandırılan gastrit olabilir. Yediği ya da yuttuğu şeyler nedeniyle midesini tahriş eden kedilerde kusmukta kan olabileceği gibi beyaz köpük kusulması da görülebilir.

Kedim tüy kusuyor ne yapmalıyım?

Tüy uzunluğuna ve dökmesine bağlı olarak birkaç haftada bir tüy yumağı kusması oldukça normaldir. Tüy yumağı için Malt Pasta adı verilen bir ürün ile tüy yumaklarının birikmesini önleyerek dışkı ile çıkısı sağlanabilir.

Kedinin kusması normal mi?

Kedilerin sık kusması normal bir durum değildir. Kedilerde her gün kusma mutlaka takip edilmesi gereken ve iki gün üst üste gerçekleştiği zaman da mutlaka veteriner hekime bildirilmesi gereken bir durumdur. Bir kedinin nedensiz olarak ayda birkaç kez kusması bile normal sayılmaz.

Kediler neden sulu kusar?

Kediler neden kusar sorusuna cevap olarak; mama değişikliği yapılması, vücudun daha önce yemediği ve alerjik reaksiyonda bulunabilecek tehlikeli yabancı besin tüketimi, kedi parazitleri, tüy yumağı, mide tıkanması, hormonsal değişikler ve duygusal problemler olarak yanıt verilebilir.

Kedi kusması nasıl önlenir?

Akut kusma gibi normal durumlarda kedi dostunuza birkaç saat mama vermeyerek midesini rahatlatmasını sağlayabilirsiniz. Yine az miktarda fakat sık sık su içmelerini sağlayarak da kedi dostlarınızın kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayabilirsiniz.

Kediler ne kadarda bir tüy kusar?

Hergün dakikalarca kendisini yalaması sonucunda tüylerin ciddi bir bölümü yutulur. Yutulan bu tüylerin de bir kısmı bağırsak ile dışkıya karışırken bir kısmı midede kalmaya ve birleşerek tüy yumakları olmaya devam eder. Tüy uzunluğuna ve dökmesine bağlı olarak birkaç haftada bir tüy yumağı kusması oldukça normaldir.