Damar sertliği için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Damar sertliği için ne yapmalı?
  2. Damar sertliği nasıl belli olur?
  3. Damar sertleşmesi neden olur?
  4. Damar sertliği düzelir mi?
  5. Damar şişer mi?

Damar sertliği için ne yapmalı?

Sebze-meyve ağırlıklı, az et, çok balık tüketen Akdeniz tipi beslenme tarzı ve düzenli egzersiz sayesinde damar sağlığı korunabilir. Katı yağı bırakıp daha fazla zeytinyağı, farklı sebze-meyvelerin bol tüketimi, bol bol balık, fındık ve ceviz gibi gıdaları yemek gereklidir.

Damar sertliği nasıl belli olur?

DAMAR SERTLİĞİNİN BELİRTİLERİ Baş dönmesi, baş ağrısı, titreme, beyinde geçici görme kaybı, yürürken sendeleme, düşünme ve öğrenme gücünde zayıflama, sinirlilik veya damarın sertleştiği bölgelerde ağrılar diğer belirtiler olarak ortaya çıkabilir.

Damar sertleşmesi neden olur?

Damar sertliği nedenleri Erkek cinsiyet. Kadınlarda menopoz sonrası dönemde östrojen hormonunun koruyucu etkisinin azalması Kanda total kolesterol, LDL kolesterol ve trigliserit seviyelerinin yüksek, iyi kolesterol olarak bilinen HDL kolesterol düzeylerinin düşük olması (dislipidemi) Sigara tüketimi.

Damar sertliği düzelir mi?

Hiçbir tedavi damar sertliğini engelleyemez ve geriye çeviremez. Bu yaşlılık ya da saçımızın ağarması gibidir. Ancak tıkanan damarı açmak mümkündür. Dünyada –birçok yerde damar açıcı adıyla ilaç satılsa da- damar sertliğine bağlı tıkanan damarları açabilen bir ilaç yoktur.

Damar şişer mi?

Damarlar spor yaptıktan sonra belirginleşir. Spor yaparken kaslar çalışır ve şişer. Şişen kaslar damarları cildin yüzeyine doğru iter. Bu da damarların belirginleşmesine sebep olur.