Memur kaç gün rapor alırsa maaşından kesilir?

İçindekiler:

  1. Memur kaç gün rapor alırsa maaşından kesilir?
  2. Memur rapor kesintisini geri alabilir mi?
  3. Öğretmen rapor alınca maaş kesintisi olur mu?
  4. Heyet raporu alan memurun maaşı kesilir mi?
  5. Devlet memurluğu için sağlık raporu nereden alınır?
  6. Heyet raporu alan öğretmenin maaşı kesilir mi?
  7. 4 gunluk rapor Maastan kesilir mi?
  8. Devlet memurları rapor üstüne rapor alabilir mi?
  9. Alınan sağlık raporu kuruma ne zaman verilir?
  10. Devlet memuru bir yıl içinde kaç gün heyet raporu alabilir?
  11. Heyet raporunda maaş kesilir mi?
  12. Geriye dönük rapor alınabilir mi?
  13. Geçici iş göremezlik kimlere verilir?

Memur kaç gün rapor alırsa maaşından kesilir?

Bu konuda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununu Madde 158 de Hastalıkları sebebiyle resmi yataklı tedavi kurumlarında yatarak tedavi gördükleri tedavi süreleri, hariç olmak üzere bir takvim yılı içinde kullanılan hastalık izin süreleri toplamının 7 günü aşması halinde, aşan sürelere isabet eden zam ve tazminatlar % 25 ...

Memur rapor kesintisini geri alabilir mi?

Devlet tarafından sağlanan ve unutulan destekleri almayan vatandaşlar için geriye dönük ödeme bulunuyor. Bunun için uygulanan yasal sınır 5 yıl. Memur, işçi, emekli milyonlarca kişiye yapılan o ödemeler... İş göremezlik ödeneğinden 3 ay primi yatırılmış tüm vatandaşlar yararlanabiliyor.

Öğretmen rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Sözleşmeli personel rapor aldığında "Sosyal Sigortalar Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik tazminatı ilgilinin ücretinden düşülür." denir buradan anlaşılacağı gibi maaşından bir kesinti olmayacak, sadece Sosyal Güvenlik Kurumunun ödemiş olduğu iş göremezlik ödeneği kadar bir düşüş olacaktır.

Heyet raporu alan memurun maaşı kesilir mi?

Elinde heyet raporu bulunan memur kişi maaşını almak konusunda bir problemle karşılaşmayacaktır. Kişi heyet raporu almışsa maaşını almaya devam eder ve aldığı maaşta da rapor maaş kesintisi gibi herhangi bir kesintinin yapılması söz konusu değildir.

Devlet memurluğu için sağlık raporu nereden alınır?

Tam teşekküllü sağlık raporu, devlet hastanelerinden, özel hastanelerden ve aile hekimlerinden alınabilir. Belirlenen doktorlara tek tek muayene olup onay almak gerekmektedir.

Heyet raporu alan öğretmenin maaşı kesilir mi?

Yani o aya ait zam ve tazminatın tümü değil, sadece raporlu güne isabet eden zam ve tazminat yüzde 25 eksik ödenecektir. Heyet raporu alan personelden maaş kesintisi yapılmaz.

4 gunluk rapor Maastan kesilir mi?

Rapor alınan gün sayısı 3 ve üzeri sayılarda, aşağıda belirtilen kriterler dahilinde Sosyal Güvenlik kurumu rapor parası ödemektedir. 1 ve 2 günlük raporlar için ise ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmamaktadır. Bunun istisnası işverenin insiyatifi ile ödeme yapmasıdır.

Devlet memurları rapor üstüne rapor alabilir mi?

Bir takvim yılı içerisinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplam süresi 40 günü geçemez. Kısaca ifade etmek gerekirse memurlar tek hekimden kesintisiz olarak (10+10 gün olmak üzere) 20 gün, takvim yılı içerisinde farklı zamanlarda ise en fazla 40 gün rapor alabilirler.

Alınan sağlık raporu kuruma ne zaman verilir?

usül ve esaslara uygunluğunun tespit edilebilmesi için, hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan disiplin amirine intikal ettirilmesi; örneği gönderilmiş ise, rapor süresi sonunda ...

Devlet memuru bir yıl içinde kaç gün heyet raporu alabilir?

SORU 11: Devlet memuru en çok ne kadar rapor alabilir? verilebilir. Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir.

Heyet raporunda maaş kesilir mi?

Elinde heyet raporu bulunan memur kişi maaşını almak konusunda bir problemle karşılaşmayacaktır. Kişi heyet raporu almışsa maaşını almaya devam eder ve aldığı maaşta da rapor maaş kesintisi gibi herhangi bir kesintinin yapılması söz konusu değildir.

Geriye dönük rapor alınabilir mi?

Artık hastaneler kesinlikle geçmişe yönelik rapor vermiyor. ... Eğer yardımcı olmazsa tanıdık bir aile hekimi geçmişe yönelik bir rapor verecektir.

Geçici iş göremezlik kimlere verilir?

Kaza, hastalık ya da meslek hastalığına yakalanan çalışanın iş göremezlik ödeneği, kurumun yetkilendirdiği sağlık merkezleri ya da hekimlerden istirahat raporunun alınması şartıyla, çalışan kişiye, iş göremezlik durumunun ortaya çıkmasının üçüncü gününden başlamak üzere her gün için verilmektedir.