Aralıklı oruç diyeti nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Aralıklı oruç diyeti nasıl uygulanır?
  2. Intermittent Fasting kaç kilo verdirir?
  3. Aralıklı Oruç kaç kilo verdirir?
  4. 16 saat aç kalınca ne olur?
  5. Aralıklı Oruçta kaç kalori alınmalı?
  6. Aralıklı oruç diyeti 16 8 nasıl yapılır?
  7. Aralıklı oruç diyetinde ne yenir?

Aralıklı oruç diyeti nasıl uygulanır?

Bu diyette 1 gün içerisinde yalnızca 16 saat oruç tutmak gerekir. Yemek yiyebileceğiniz saatler 12:00 ve 20:00 saatleri arası tercih edilmeli ve yeme içmenin serbest olduğu 8 saatlik süre içinde zamanlamanıza gerekli özeni göstermeniz gerekir. Kahve, şekersiz, çay soda gibi içecekler istenildiği zaman tüketilebilir.

Intermittent Fasting kaç kilo verdirir?

Yediklerinizi Değil Yediğiniz Süreyi Kısıtlayıp 3 Haftada 15 Kilo Verdiren Diyet: 8 Saat Diyeti. 8 saat yemek yiyip 16 saat boyunca midenizi dinlendirme üzerine kurulu olan 8 saat diyeti aslında aralıklı oruç diyetinin (intermittent fasting) bir türü.

Aralıklı Oruç kaç kilo verdirir?

Aralıklı oruç olarak da adlandırılan 8 saat oruç diyeti ile 3 haftada 15 kilo kadar zayıflamak mümkündür. Kuralları her ne kadar biraz katı olsa da doğru bir şekilde uyulduğu zaman formunuzu korumaya yardımcı olacak bu diyet sayesinde daha da hafifleyebilirsiniz.

16 saat aç kalınca ne olur?

Açlık süresi içerisinde vücutta depolanan yağlar yakıldığı için hızlı kilo verme sağlanabiliyor. Buna ek olarak 8 saat yiyip 16 saat aç kaldığımızda hücrelerimizdeki enerji kaynağı olan mitokondriyanın fonksiyonu uyarılıyor.

Aralıklı Oruçta kaç kalori alınmalı?

5-2 ARALIKLI ORUÇ DİYETİ: Aralıklı oruç diyetinin bu çeşidinde ise haftanın iki günü gün içerisinde alınması gereken kalori 500'dür, yalnız bu seçeceğiniz iki günün arka arkaya olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Haftanın geriye kalan beş günü ise kişinin standart beslenme şekli sürdürülmektedir.

Aralıklı oruç diyeti 16 8 nasıl yapılır?

Bu yöntemlerden ilki 8/16 yöntemi olmaktadır. Bu yöntemi tercih eden kişiler günde sadece 8 saat beslenmekte, geri kalan 16 saat boyunca hiç bir kalori almamaktadırlar. Bu 8 saat içerisinde günlük kalorinin alınması gerekmekte. Geri kalan 165 saatte ise su ve bitki çayları içilebiliyor.

Aralıklı oruç diyetinde ne yenir?

Aralıklı oruç diyetini uygularken, karbonhidrat alım düzeyini düşürmeniz gerekmektedir; örneğin makarna, pilav ya da ekmek gibi karbonhidrat açısından yüksek gıdalarla beslenmek yerine bitkisel proteinden zengin kurubaklagil, salata, et, balık ve yumurta gibi hem hafif hem de son derece sağlıklı gıdalarla beslenmeniz ...