Tamprost hapı neye yarar?

İçindekiler:

  1. Tamprost hapı neye yarar?
  2. Xatral XL 10 mg nedir yan etkileri?
  3. Prostat büyümesi cinsel hayatı etkiler mi?
  4. Xatral günde kaç defa?
  5. Xatral XL 10 mg ne işe yarar?

Tamprost hapı neye yarar?

TAMPROST böylelikle idrarın, idrar yollarından daha rahat geçmesini sağlar, idrara çıkmayı rahatlatır ve idrar sıkışması hissini hafifletir. TAMPROST erkeklerde prostat bezinin büyümesi sonucunda ortaya çıkan alt idrar yollarına ait şikâyetlerin tedavisi için kullanılmaktadır.

Xatral XL 10 mg nedir yan etkileri?

XATRAL XL, özellikle tedavinin başlangıcında, baş dönmesi, yorgunluk veya görme bozuklukları ile birlikte ayakta dururken kan basıncında önemli bir düşüşe neden olabilir. Hidrojene hint yağı sindirim rahastızlıklarına ( hafif laksatif etki, ishal) sebep olabilir.

Prostat büyümesi cinsel hayatı etkiler mi?

Prostat hastalıkları cinsel hayatı olumsuz şekilde etkileyebilir. Büyük prostatı olan bazı erkeklerde erektil disfonksiyon (iktidarsızlık, sertleşme bozukluğu) ve boşalma (ejakülasyon) problemleri oluşabilir.

Xatral günde kaç defa?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: XATRAL SR yetişkin erkeklerde kullanılır. Doktorunuz, ilacınızı nasıl ve hangi dozda kullanmanız gerektiğini size söyleyecektir. Önerilen dozaj, günde 2 defa 1 XATRAL SR 5 mg tablettir (10 mg/gün); sabah ve akşam alınır.

Xatral XL 10 mg ne işe yarar?

Alfa bloker dediğimiz piyasada çeşitli değişik isimlerle satılan (Xatral, Cardura, Flomax, Urorec, Tamprost, Floprost) kalıcı tedavici etkisi olmayan, sadece kullanıldığı sürede idrar kesesi ağzını biraz gevşeterek rahat idrar yapmayı sağlayan ilaçlar.