Takıntı hastalığı nasıl iyileşir?

İçindekiler:

  1. Takıntı hastalığı nasıl iyileşir?
  2. Takıntılar nelerdir?
  3. Takıntı Hastalığı Tedavi Edilir mi?
  4. Obsesif takıntılar nelerdir?
  5. En sık görülen obsesyon türü nedir?

Takıntı hastalığı nasıl iyileşir?

En iyi tedavi yöntemi ilaç ve bilişsel davranış terapisidir. Kronikleşme yani müzmin hale gelme olasılığının yüksek olması tedavinin önemini arttırmaktadır. Erken teşhis her zaman tedavi süresini kısaltır. Özellikle serotonin sistemi üzerinde etkili olan ilaçlar OKB tedavisinde oldukça yararlı olmaktadır.

Takıntılar nelerdir?

Takıntılar ya da tıbbi literaratürde daha yaygın kullanım şekliyle obsesyonlar, kişiyi rahatsız eden, tekrarlayıcı ve zorlayıcı düşünceler, duygu veya dürtülerdir. Kişi çoğunlukla obsesyonunun mantıksız olduğunun farkındadır ancak yine de zihninden atmakta zorlanır.

Takıntı Hastalığı Tedavi Edilir mi?

Takıntı hastalığı psikolojik bir problemdir ve tedavisi mümkündür. Burada önemli olan; kişinin kendi hayatını da başkalarının hayatını da daha fazla olumsuz etkilemeden tedaviye başlanmasıdır.

Obsesif takıntılar nelerdir?

Takıntı-zorlantı bozukluğu olarak da adlandırılan obsesif kompulsif bozukluk; kişinin tekrarlayıcı, rahatsız edici, kaygı verici, utandırıcı, korkutucu düşünceler, şüpheler, mantık dışı isteklerle mücadele ettiği; tüm bu olumsuzlukları kontrol edebilmek için, sıkıntısını bir nebze de olsa azaltmak için tekrarlayıcı ...

En sık görülen obsesyon türü nedir?

En sık görülen obsesyon ve kompulsi-yonlardandır. Kişi gaz ocağı, kapı, kilit gibi nesnelerin açık kalmış olabileceğinden, ütü vs. elektrikli aletlerin fişlerinin prizde takılı kalmış olabileceğinden kuşku duyar (Kuşku obsesyonu) ve emin olmak için tekrar tekrar kontrol etme gereksinimi duyar (Kontrol kompulsiyonu).