Kızlık zarı muayenesi var mıdır?

İçindekiler:

  1. Kızlık zarı muayenesi var mıdır?
  2. Kızlık zarı muayenesi nereden yapilir?
  3. Birinin bakire olup olmadığı nasil anlaşılır doktor?
  4. Regl iken kızlık zarı muayenesi olur mu?
  5. Kızlık zarı zedelenmesi nasıl anlasilir?
  6. Kızlığı bozulduğu biri nasıl anlaşılır?

Kızlık zarı muayenesi var mıdır?

Kızlık zarı muayenesi bir jinekolog veya adli hekim tarafından, jinekolojik muayene masasında dış dudakların çekilmesi ile yapılan bir dakikalık basit ve ağrısız bir muayene şeklidir. Muayenede gözle kızlık zarının bütünlüğüne ve üzerinde herhangi bir kızarıklık, kanama gibi bir durumun olup olmadığına bakılır.

Kızlık zarı muayenesi nereden yapilir?

Kızlık zarı kontrolü kadın doğum uzmanları tarafından yapılır. Eğer tecavüz durumu yoksa veya yaşınız 18 den büyükse kendi rızanızla kızlık zarı muayenenizi kızlık zarı konusunda seçeceğiniz bir kadın doğum uzmanına yaptırabilirsiniz. Eğer yaşınız 18 den küçük ise velinizle muayene olabilirsiniz.

Birinin bakire olup olmadığı nasil anlaşılır doktor?

Kişinin bakire olup olmadığı yalnızca kızlık zarı muayenesi ile anlaşılır. Kızlık zarı muayenesi kısa, basit ve ağrısız bir muayenedir. Herhangi bir alet kullanılmaz, gazlı bez ile genital bölgede büyük dudaklar hafif çekilerek kızlık zarı görülebilir. Bu şekilde kişinin bakire olup olmadığı anlaşılır.

Regl iken kızlık zarı muayenesi olur mu?

Kızlık zarı muayenesi sırasında genelde ağrı veya acı hissedilmez. Hastalarımız adetliyken de bu muayene yapılabilir.

Kızlık zarı zedelenmesi nasıl anlasilir?

Kızlık zarı zedelenmesinde görülebilecek en önemli belirti ufak vajinal kanamalardır. Miktarı bir veya birkaç damladır, kendi kendine durur. Kızlık zarı zedelenmesinde kanın rengi pembe veya kırmızıdır. Doku hasarı ufak olduğundan kanamanın devam etmesi beklenmez.

Kızlığı bozulduğu biri nasıl anlaşılır?

Kızlık zarı bozulduğu şu şekilde anlaşılmaktadır: Kasıklarda ve vajina girişinde hafif ağrı, Lekelenme şeklinde ya da adet gibi kanama, Vajina içerisinde hafif yanma, batma.