Trafik cezası Ödeme Nerelerden Yapılır?

İçindekiler:

  1. Trafik cezası Ödeme Nerelerden Yapılır?
  2. Plakadan ceza sorgulama nasıl olur?
  3. Trafik Cezası ödeme 15 iş günü mü?
  4. Gelen trafik cezası detayını nasıl öğrenebilirim?

Trafik cezası Ödeme Nerelerden Yapılır?

Vergi Dairesi, Banka Şubeleri ve PTT'den Ödeme Aldığınız trafik cezasının ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Trafik cezası bedelini aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de ödeyebilirsiniz.

Plakadan ceza sorgulama nasıl olur?

Telefonumuzun mesaj bölümüne girerek, sorgulama yapmak istediğimiz aracın plaka numarasını, tescil tarihini ve TC Kimlik numaramızı yazarak 1189'a göndermemiz gerekiyor.

Trafik Cezası ödeme 15 iş günü mü?

TRAFİK CEZASI SON ÖDEME TARİHİ HESAPLAMA Trafik cezaları ilgili kişiye tebliğ edildikten sonra belirli sürede ödenmesi istenir. Bu süre 30 gündür. Eğer sürücü 15 gün içerisinde öderse yüzde 25 indirimi uygulanır. 15 gün sonra öderse indirim uygulanmaz. 30 gün içinde ödeme olmazsa borç üzerine faiz işlenir.

Gelen trafik cezası detayını nasıl öğrenebilirim?

Bunun için, Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi ile trafik cezası sorgulaması için; egm.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. “Ceza ve Otopark sorgulama” bağlantısı açılarak ad, soyad ve T.C. kimlik numarası gibi istenen bilgiler yazılır. Yapılacak sorgulama sonucunda son bir yıla ait trafik cezaları görülebilir.