EUTHYROX 50 mg ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. EUTHYROX 50 mg ne işe yarar?
  2. EUTHYROX 50 mg yan etkileri nelerdir?
  3. EUTHYROX 50 mg fazla alınırsa ne olur?
  4. EUTHYROX 75 mg nasıl kullanılır?
  5. Euthyrox ne kadar sürede etki eder?
  6. Euthyrox 75 yan etkileri nelerdir?
  7. Tiroid hastalığı cinselliği etkiler mi?

EUTHYROX 50 mg ne işe yarar?

Bir yüzünde “EM 50” baskısı bulunan tabletler 50 mcg levotiroksin sodyum içerir, 50 tabletlik blister ambalajlarda piyasaya sunulmuştur. EUTHYROX'un içeriğinde bulunan levotiroksin etken maddesi, tiroid bezinin hastalıklarında ve işlev bozukluklarının tedavisinde kullanılan sentetik bir tiroid hormonudur.

EUTHYROX 50 mg yan etkileri nelerdir?

- Başağrısı, - Kafa içi basınç artışı (psödotümör serebri), - Titreme, - Huzursuzluk, - Uyku bozukluğu, - Kalp ritim bozuklukları, - Kalpte bir çeşit atım bozukluğu, - Çarpıntı, - Kalp atımının hızlanması, - Kalp sıkışması, - Göğüs ağrısı, - İshal, - Kusma, - Aşırı terleme (hiperhidroz), - Kas zayıflığı, - Kas ...

EUTHYROX 50 mg fazla alınırsa ne olur?

Uygun dozda ve doktor kontrolünde kullanıldığında hiç bir yan etkisi olmayan bu ilaç, gereğinden fazla kullanıldığında çarpıntı, terleme, sinirlilik, el titremesi, kilo kaybı, kalp ritim problemleri, kalp kasında büyüme, kemik erimesi gibi sorunlara yol açabilmektedir.

EUTHYROX 75 mg nasıl kullanılır?

EUTHYROX, ağız yoluyla kullanılan bir ilaçtır. Sabahları (kahvaltıdan en az yarım saat önce) aç karnına, tercihen bir miktar sıvı ile (örn. yarım bardak su) alınır.

Euthyrox ne kadar sürede etki eder?

İlaç ağız yoluyla alındıktan sonra 3 ile 5 gün içerisinde etki gösterir.

Euthyrox 75 yan etkileri nelerdir?

- Adet bozuklukları, - Başağrısı, - Kafa içi basınç artışı (psödotümör serebri), - Titreme, - Huzursuzluk, - Uyku bozukluğu, - Kalp ritim bozuklukları, - Kalpte bir çeşit atım bozukluğu, - Çarpıntı, - Kalp atımının hızlanması, - Kalp sıkışması, - Göğüs ağrısı, - İshal, - Kusma, - Aşırı terleme (hiperhidroz), - Kas ...

Tiroid hastalığı cinselliği etkiler mi?

Düşük tiroid hormonu seviyeleri serbest testesteron ve steroid bağlayıcı hormon seviyelerini düşürebilmekte bu da erkeklerde cinsel isteksizlik, sertleşme güçlüğü, erken ya da geç boşalma, kadınlarda ise yine cinsel isteksizlik, orgazm güçlükleri, adet düzensizlikleri ve yumurtlama sorunlarına sebep olabilmektedir.