Boy uzunluğunun karesi nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Boy uzunluğunun karesi nasıl hesaplanır?
  2. Vücut kitle indeksi 26 ne demek?
  3. Boy kilo endeksi nasıl hesaplanır formülü?
  4. Vucut kitle indeksi 29 ne demek?
  5. Vucüt Endeksi nasıl hesaplanır?

Boy uzunluğunun karesi nasıl hesaplanır?

Vücut kitle indeksini doğru hesaplamak için ilk olarak boyunuzu ve kilonuzu doğru bir şekilde ölçün. Boyunuzun 1 metre 70 cm olduğunu varsayalım. Bu metre cinsinden 1,7 m. demektir. Bu sayının karesi, 1,7 X 1,7= 2.89 olur.

Vücut kitle indeksi 26 ne demek?

BKİ, “Beden Kitle İndeksi” deyiminin kısaltılmışı. Kilo konusunda prensip olarak önce bu değerlendirmeyi yapıyoruz: BKİ'si 20-25 arasında olanları normal, 25-30 arasında olanları hafif şişman, 30-35 arasındakileri şişman (obez) olarak tanımlıyor, “aman dikkat” diyoruz. 35'ten sonrası ise çok daha tehlikeli.

Boy kilo endeksi nasıl hesaplanır formülü?

Halk arasında boy kilo indeksi olarak da bilinen vücut kitle indeksi, kilogram cinsinden vücut kitlesinin, metre cinsinden vücut uzunluğunun karesine bölünmesiyle hesaplanabilir.

Vucut kitle indeksi 29 ne demek?

25,0 - 29,9: Fazla Kilolu Vücut kitle indeksinde boyunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu gösterir. Fazla kilolu olma durumu gerekli önlemler alınmadığı takdirde pek çok hastalık için risk faktörü olan obeziteye (şişmanlık) yol açar.

Vucüt Endeksi nasıl hesaplanır?

Obeziteyi hesaplamak için tüm dünyada Vücut kitle indeksi (VKİ) hesaplaması kullanılır. VKİ değeriniz kilogram olarak ağırlığınızın, metre cinsinden boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle (kg/m²) elde edilir.