Teşhircilik ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Teşhircilik ne demek TDK?
  2. Teşhircilik yapmak ne demek?
  3. Teşhir hastalığı ne demek?
  4. Teşhir Ürünü ne demek TDK?
  5. Teşhircilik neden olur?
  6. Teşhircilik hastalık mı?
  7. Teşhircilik suç mu?
  8. Eksibisyonizm hastalığı nedir?
  9. Psikoseksüel bozukluk nedir?
  10. Teşhir Ürünü mobilya alınır mı?
  11. Teşhircilik bozukluğu nedir?
  12. Müşerref oldum efendim ne demek?
  13. Ekshibisyonizm hastalığı nedir?
  14. Teşhircilik suçu nedir?
  15. Hayasızca hareketler para cezası ne kadar?
  16. Cinsel sapma ne demek?
  17. Frottörizm ne demek?

Teşhircilik ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu Sözlüğü' ne göre teşhir etmek kelimelerinin anlamı; göstermek, sergilemek, herkese duyurmak, dile düşürmek, bir hükümlüyü ceza olarak halka göstermek şeklinde verilmiştir. Türk Dil Kurumu Sözlüğü' ne göre teşhircilik kelimesinin anlamı; göstermecilik olarak verilmiştir.

Teşhircilik yapmak ne demek?

Cinsel doyuma ulaşabilmek için kişinin cinsel organını, onu görmeye istekli olmayan bir başka kişiye gösterme ihtiyacının tekrarlanan bir biçimde ortaya çıkması teşhircilik olarak tanımlanır.

Teşhir hastalığı ne demek?

Teşhir (egzibisyonizm) bozukluğu en sık 18-28 yaşları arasındaki erkeklerde gözlenir. Teşhir hastalığı olan erkek, sertleşmiş penisini yolda, tren istasyonu gibi kalabalık yerlerde karşıdan gelen bir kadına gösterirken ya bu sırada, ya da hemen sonra mastürbasyon davranışında bulunur.

Teşhir Ürünü ne demek TDK?

Teşhir ürünü, reklam ve satış amaçlı olarak genellikle vitrinlerde ve görülebilecek alanlarda sergilenen ürün olup paket ürünün birebir örneğidir.

Teşhircilik neden olur?

* Teşhirciliğin nedeni bilinmemektedir. Antisosyal kişilik bozukluğunun varlığı, alkol kullanım bozukluğunun bulunması ve pedofilik ilgi bu sapkınlık için eğilim oluşturabilir.

Teşhircilik hastalık mı?

Teşhircilik, cinsel karmaşanın yarattığı psikolojik bir hastalıktır, çok ciddi bir davranış bozukluğudur. Tıpta egzibisyonizm olarak da bilinir. "Parklarda pardösünün içine hiç bir şey giymeden sertleşmiş haldeki penisi yalnız oturan bir genç kıza göstermek" buna örnek olarak verilebilir.

Teşhircilik suç mu?

Teşhircilik yapma, kanunun madde gerekçesine göre ahlak temizliğine aykırı bir hareket olduğu için cezalandırılmaktadır. Failin belirli bir kişiye karşı cinsel organını veya vücudun cinsel bölgelerini göstermesi teşhircilik suçu olarak değil, cinsel taciz suçu olarak nitelenir.

Eksibisyonizm hastalığı nedir?

Cinsellikle bağlantılı bu ruhsal sapıklığa tıpta, “teşhircilik/eksibisyonizm/göstermecilik” deniyordu. Bu sapık eylemin amacı, adamın cinsel organını göstererek karşısındakini korkutup kaçırması, böylece tatmin olmasıydı.

Psikoseksüel bozukluk nedir?

Psikolojik olan cinsel davranış bozukluklarına psikoseksüel bozukluklar adı verilir.

Teşhir Ürünü mobilya alınır mı?

Mobilyalar, fiyat olarak oldukça pahalı ürünlerdir. Bu nedenle, bu pahalı fiyatı ödeyen müşteri, mobilya mağazasından satın almış olduğu mobilyayı, en sağlam şekliyle teslim almak isteyecektir. Bu nedenle mobilyalar, taşınma sırasında herhangi bir hasar görmemeleri için ambalajlanırlar.

Teşhircilik bozukluğu nedir?

En az 6 ay süre ile yineleyici bir biçimde devam eden, düşlemler, dürtüler ya da davranışlar olarak kendini gösteren; bunu beklemeyen bir kişiye cinsel organlarını gösterme eyleminden cinsel olarak çok uyarılma ile karakterize ruhsal bir rahatsızlıktır.

Müşerref oldum efendim ne demek?

Teşrif etmek, birisini onurlandırmak ve şeref vermek anlamına gelirken, müşerref sözcüğü de şerefli demektir. Bu kelime genellikle biriyle tanıştıktan sonra nezaket ifadesi olarak kullanılır.

Ekshibisyonizm hastalığı nedir?

Mini etekli kadınlar, daracık pantolonlu erkekler her tarafta var. Buna karşılık, kendinden genç ve çaresiz bir çocuğa (kız da, erkek de olabilir) cinsel organlarını göstererek tatmin oluyorsa buna Teşhircilik (Ekshibisyonizm) denir.

Teşhircilik suçu nedir?

Teşhircilik suçunun cezası; 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıdır.

Hayasızca hareketler para cezası ne kadar?

Hayasızca Hareketler Suçunun Cezası Hayasızca hareketler suçunu işleyen kimse hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaktır.

Cinsel sapma ne demek?

Parafili yani cinsel sapmalar, bir başka deyişle olağan cinsel uyaranların dışındaki unsurlarla cinsel haz ve doyum sağlanması. Daha da anlaşılması için bir kaç örnek verelim... Parafili yani cinsel sapmalar, bir başka deyişle olağan cinsel uyaranların dışındaki unsurlarla cinsel haz ve doyum sağlanması.

Frottörizm ne demek?

Frottörizm. Genellikle erkeğin orgazm amacıyla penisini tamamen giyinmiş kadının kalçalarına ya da vücudunun diğer kısımlarına sürtmesi ile belirlidir. Hareket genelde kalabalık yerlerde meydana gelmektedir, özellikle metro ve otobüslerde sıktır.