Ömür kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Ömür kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Ömür yaşam eş anlamlı mı?
  3. Aktivitenin eş anlamlısı nedir?
  4. Berrak eş sesli midir?
  5. Kahkahanın eş anlamlısı nedir?
  6. Akıl US eş anlamlı mı?
  7. Yarışma ve aktivite kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  8. Verimlilik eş anlamlısı ne demek?
  9. Hasret sesteş midir?
  10. Gün eş sesli mi?
  11. Özgür anlamlısı nedir?
  12. Kahkaha ve gözyaşı zıt anlamlı mı?
  13. US eş anlamlı ne demek?
  14. Yarışma kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Ömür kelimesinin eş anlamı nedir?

Hayatın eş anlamlısı hakkında detaylar. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman hayat kelimesine karşılık olarak 'yaşam' ya da 'ömür' karşımıza çıkıyor.

Ömür yaşam eş anlamlı mı?

Türk dil kurumu sözlüklerinde hayat kelimesinin eş anlamlısı öğrenerek cümle içerisinde kullanabilirsiniz. Hayat kelimesi ile yaşam kelimesi aynı anlamı barındıran kelimelerdir. ... Hayat kelimesi haricinde olan yaşam kelimesinin anlamlıları ömür ve durmuş kelimeleridir.

Aktivitenin eş anlamlısı nedir?

Faaliyet kelimesi ile etkinlik anlamlıdır. Bu nedenle kelimenin ''etkinlik faaliyetleri'' şeklinde kullanılması hatalıdır. Örnek Cümle: Okullarda öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini sağlayan birçok farklı faaliyet düzenleniyor.

Berrak eş sesli midir?

Temiz ve duru sözcükleri berrak sözcüğüyle aynı anlama sahip olduğu için, eş anlamlı olarak kabul edilir. Berrak sözcüğünün anlamı olan bazı kelimeler kişiler tarafından biliniyor. ... Açık, aydınlık, temiz ve duru sözcükleri berrak sözcükleriyle anlamlıdır.

Kahkahanın eş anlamlısı nedir?

Gülmek kelimesinin bir eş anlamlı kelimesi de tebessüm etmek ve kahkaha atmak anlamına gelmektedir.

Akıl US eş anlamlı mı?

Anlamları aynı fakat yazılışları farklı kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu kelimeler cümle içerisinde aynı anlama geldiğinden birbirlerinin yerlerine kullanılabilir. Akıl kelimesi de bunlardan birisidir. Akıl eş anlamlısı us, bellek, beyin, hatıra, kanı ve karın kelimeleridir.

Yarışma ve aktivite kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yarışma sözcüğünün sahip olduğu anlamlar müsabaka ve rekabettir.

Verimlilik eş anlamlısı ne demek?

Herhangi bir durumun ya da kişinin getirdiği iyi sonuç olarak verimli kelimesi kullanmaktadır. Aynı zamanda verimi iyi olan ya da bol olan şeklinde tabir edilebiliyor. Verilen bu tabir doğrultusunda verimli kelimesi için ayrıca randımanlı sözcüğünü de kullanmak mümkün. Verimlinin eş anlamlısı randımanlı sözcüğüdür.

Hasret sesteş midir?

Hasret kelimesine eş anlamlı olarak Türkçede 'özlem' sözcüğü kullanılabilir. Her iki kelime de birbirini ifade eden aynı anlam üzerinden değerlendirilebilir. ... Bu anlamı kapsamında hasret sözcüğüne eş anlamlı olarak özlem kelimesi kullanılabilir.

Gün eş sesli mi?

Hayır değildir.

Özgür anlamlısı nedir?

Herhangi bir kısıtlama olmaksızın serbest, hür anlamlarına gelmektedir. Zıt anlamlısı, tutsak, köle olmakla beraber, eş anlamlısı da, azat, bağımsız ve hürdür.

Kahkaha ve gözyaşı zıt anlamlı mı?

Gülmek kelimesi günlük yaşantımızda, bir eylem içeren, bir olay karşısında mutluluğumuz ifade eden bir fiildir. Gülmek kelimesi Türkçede çok fazla tercih edilen ve kullanılan bir eylemdir. ... Gülmek kelimesinin zıt anlamı ağlamak, gözyaşı dökmek eylemlerini anlatmakta ve bu anlama gelmektedir.

US eş anlamlı ne demek?

Us kelimesiyle eş anlamlı olan 2 kelime vardır. Dilimize Arapçadan geçmiş olan akıl sözcüğü, sadece insana mahsus olan, kavrama, anlama, ayırt etme ve yorumlama yeteneğidir. Bu kelime eski metinlerde ''akl'' şeklinde geçer.

Yarışma kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yarış, müsabaka ve rekabet yarışma sözcüğünün sahip olduğu anlamlardır. anlamlar her zaman aynı anlamı temsil eden sözcüklerdir. Kişiler aynı anlama sahip olması nedeniyle, rekabet veya yarışma sözcüğünü aynı anlamlarda kullanabilir. Yarışma kelimesinin farklı anlamları vardır.