Yabancı ülkeye mektup gönderirken adres nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Yabancı ülkeye mektup gönderirken adres nasıl yazılır?
  2. Ingilizce mektupta adres nasıl yazılır?
  3. Mektup sonlarına ne yazılır?
  4. Resmi mektubu nasıl yazılır?
  5. Resmi mektuplarda sayı bölümü nerede yer alır?
  6. Resmi Mektuplar nelerdir?
  7. Resmi yazı eki nasıl yazılır?

Yabancı ülkeye mektup gönderirken adres nasıl yazılır?

Zarfın sol üst köşesinde gönderenin adresini girin. Açıkça ve kısaltmalar olmadan tam adınızı yazın (ad, ad ve kullanıcı adı). Posta adresini belirtin - cadde adı, ev numarası ve daire numarası. Yerleşimin adını (köy, köy, şehir) ve ilçenin adını yazın.

Ingilizce mektupta adres nasıl yazılır?

İngilizce adres yazarken Türkçe'de olduğu gibi bazı kısaltmalardan faydalanırız....İngilizcede daha fazlasına ihtiyacın varsa.
Türkçe Adres Sırasıİngilizce Adres Örnek Sırası
1Binanın Numarası147
2Sokak AdıEast 42th Street
3DaireAPT 9B
4ŞehirNew York – NY

Mektup sonlarına ne yazılır?

Mektubun sonuna ne yazılır? Mektubun sol alt köşesinde isim, tarih ve imza yer alır. Mektubun sağ alt köşesinde adres yazılır. Mektup kullanmak çok yavaştır.

Resmi mektubu nasıl yazılır?

Resmî mektuplar; Çizgisiz beyaz kâğıda yazılmalı, kâğıdın üst tarafından 4 cm, sağ tarafından 4 cm, sol tarafından ise 3 cm boşluk bırakılmalıdır. İki santim aşağıda ve ortada olmak üzere yazının yazıldığı kurumun adresi olmalıdır. Başlık, metin ve son kısım diye üç bölüme ayrılır.

Resmi mektuplarda sayı bölümü nerede yer alır?

Sayı, başlığın iki aralık aşağısında ve yazı alanının en solunda bulunur. Bu, kurumun kendi dosyalama sistemine göre verdiği kayıt, dosya ve konu ile ilgili kod numarası ve işaretlerin gösterildiği bölümdür. Tarih; sayı ile aynı satıra, sağ boşlukta bitecek biçimde yazılır.

Resmi Mektuplar nelerdir?

a) Resmî Mektuplar: Resmî dairelerin ve tüzel kişilik taşıyan kuruluşların birbirlerine yazdıkları resmî yazılarla; bunların, vatandaşların başvurularına verdikleri yazılı cevaplara denir. İş mektuplarına benzerler.

Resmi yazı eki nasıl yazılır?

MADDE 18- (1) Belgede ek olması hâlinde “Ek:” başlığı imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır. Olur belgelerinde ise “Ek:” başlığı oluru alınan makamın imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır.