Açık Öğretim sınavsız geçiş kalktı mı?

İçindekiler:

  1. Açık Öğretim sınavsız geçiş kalktı mı?
  2. 2 yıllık nasil 4 yıllığa tamamlama?
  3. Önlisans işletme mezunları açıköğretimden hangi bölümlere devam edebilir?
  4. DGS ile lisans tamamlama zor mu?
  5. DGS ile açıköğretim bölümleri kaçıncı sınıftan başlatıyor?

Açık Öğretim sınavsız geçiş kalktı mı?

Sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” uyarınca 2017-2018 öğretim yılından itibaren dikey geçiş yoluyla sınavsız öğrenci alımı yapılmayacaktır.

2 yıllık nasil 4 yıllığa tamamlama?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) üniversitelerin 2 yıllık eğitim programlarından mezun kişilerin 4 yıllık lisans programlarına devam edebilmesi için her sene ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenir. Bu süreçte DGS, spesifik alanlarda ön lisans eğitimini tamamlayan kişilere, uzmanlık alanını genişletme fırsatı da vermektedir.

Önlisans işletme mezunları açıköğretimden hangi bölümlere devam edebilir?

Önlisans veya MYO mezunu olanlar için Aöf Sınavsız Dikey Geçiş kapsamında İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Konaklama Hizmetleri gibi 4 yıllık lisans bölümlerinin 3.sınıfına direk kayıt hakkı vermektedir.

DGS ile lisans tamamlama zor mu?

Evet, bu DGS ile lisans tamamlama hiçte söylendiği kadar kolay bir durum değildir. DGS sınavı özelikle sözel ve EA bölümlerini ciddi oranda zorlamaktadır. Çünkü matematik, geometri, sayısal mantık sınavda ön plandadır. Toplamda 120 sorudan oluşan bu sınav için verilen süre de son derece kısıtlıdır.

DGS ile açıköğretim bölümleri kaçıncı sınıftan başlatıyor?

Kaçıncı sınıftan başlayacağım? DGS sonuçları ile Fakültemiz programlarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz üçüncü sınıftan öğrenimlerine devam ederler.