İdrar tahlilinde dansite ne demek?

İçindekiler:

  1. İdrar tahlilinde dansite ne demek?
  2. Dansite Dusuklugu ne demek?
  3. Dansite düşüklüğü neden olur?
  4. Idrarda pH değeri kaç olmalıdır?
  5. PH düşüklüğü nedir?
  6. Idrarda pH değeri yüksek olursa ne olur?
  7. Vücudun pH değeri kaç olmalı?
  8. Fibrotik akciğer hastalığı nedir?

İdrar tahlilinde dansite ne demek?

İdrar tahlillerinde okunan dansite, idrar yoğunluğu hakkında bilgi verir. Dansite yerine SG kısaltması da kullanılabilmektedir. Dansite ölçümüyle vücudun suya ihtiyacı olup olmadığı anlaşılabilir.

Dansite Dusuklugu ne demek?

Dansite Düşüklüğü Hangi Anlamlara Gelmektedir? İdrarda dansite düşüklüğü vücuttaki su miktarının artması ile oluşmaktadır. Normal koşullara sahip olan ve sağlıklı yaşayan kişilerin fazla miktarlarda su tüketmesi vücuduna zarar vermektedir. Kandaki veya vücuttaki su miktarındaki artış idrarın dansitesini düşürür.

Dansite düşüklüğü neden olur?

Dansite düşüklüğü nedenleri nelerdir? Pyelonefrit, interstisyel nefrit, böbrek yetmezlikleri, gromerulonefrit ve şekersiz diyabet hastalıkları dansite düşüklüğüne sebebiyet verebiliyorlar. Kötü huylu yüksek tansiyon veya kafa içi basıncının herhangi bir nedenle yükselmesi de dansite düşüklüğüne neden olabilir.

Idrarda pH değeri kaç olmalıdır?

İdrar, diğer vücut sıvıları gibi, asidik veya alkali olabilir. Asitli maddeler 7'den daha az bir pH'a sahiptir ve alkali maddeler daha yüksek bir pH'a sahiptir. İdrar normalde hafif asittir, pH 6 civarındadır, ancak 4.5 ila 8 arasında değişebilir.

PH düşüklüğü nedir?

İDRARDA PH DÜŞÜKLÜĞÜ NE ANLAMA GELİR? İdrarda Ph düşük çıkması idrarın asit özellikle olduğunu göstermektedir. Asit idrarda Ph değeri 7'nin altındadır. Asidoz, susuz kalma, ishal, açlık şeker koması gibi durumlarda idrar Ph düşer ve asidik özellik de olur.

Idrarda pH değeri yüksek olursa ne olur?

İDRARDA PH YÜKSEKLİĞİ NE ANLAMA GELİR? İdrarda Ph değerinin 7'nin üzerinde çıkması idrarın bazik olduğunu göstermektedir. Böbrek yetmezliği, idrar yolu enfeksiyonları, kusma ve böbrek tüplerine bağlı asidoz gibi durumlarda idrar Ph yükseltmektedir.

Vücudun pH değeri kaç olmalı?

PH, vücudumuzdaki hidrojen iyonlarının ölçümünü yapmak için kullanılan değere verilen isimdir. Sağlıklı bir insan vücudunda pH değerinin 7.3 ile 7.45 arasında olması gerekir.

Fibrotik akciğer hastalığı nedir?

Pulmoner fibrozis, akciğerlerdeki küçük hava keselerinin (alveoller) duvarlarının kalınlaşıp sertleşmesiyle meydana gelir. Duvarlardaki aşırı kalınlaşma ve sertleşme kan ile hava arasındaki gaz geçişini zorlaştırır. Dolayısıyla vücuttaki dokuların oksijen ihtiyacı karşılanamaz.