Regaip kandili nedir önemi Diyanet?

İçindekiler:

  1. Regaip kandili nedir önemi Diyanet?
  2. Regaip Kandili nin fazileti nedir?
  3. Regaip Kandili gecesi neler yapılır?
  4. Regaip kandili ne zaman 2021 diyanet?
  5. En son kandil ne zaman?
  6. Miraç gecesi ne oldu kısaca?
  7. Peygamber efendimiz Berat Kandili'nde ne yapardı?
  8. Berat olayı nedir?

Regaip kandili nedir önemi Diyanet?

REGAİP KANDİLİ ANLAMI NEDİR, REGAİP KANDİLİ İBADETLERİ Regaib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaibin diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur.

Regaip Kandili nin fazileti nedir?

Receb'in ilk cuma gecesi Regaib Gecesi'dir. Bu geceye Regaib Gecesi ismini meleklerin verdiği söylenir. Allah Teâlâ, bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan duaların kabul olduğu, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevapların verildiği söylenir.

Regaip Kandili gecesi neler yapılır?

Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Bu günler ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından önemlidir.

Regaip kandili ne zaman 2021 diyanet?

Diyanet 2021 dini günler takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre bu yıl üç aylar 13 Şubat 2021 Cumartesi günü başladı. Mübarek Regaib Kandili ise 2021 yılında 18 Şubat 2021 Perşembe günü idrak edilecek.

En son kandil ne zaman?

Regaip Kandili : Perşembe. Miraç Kandili : Çarşamba. Berat Kandili : Cumartesi. Kadir Gecesi : Cumartesi.

Miraç gecesi ne oldu kısaca?

Miraç ya da Mirac İslamiyet'te peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakasıdır. Arapçada kelime olarak yükseğe çıkma anlamına gelir ve merdiven anlamına gelen uruc kökünden gelmektedir. Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir.

Peygamber efendimiz Berat Kandili'nde ne yapardı?

Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem bu gece çok ibâdet, çok duâ ederdi. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: (Şa'bân-ı şerîfin onbeşinci gecesi olunca, o geceyi ihyâ ediniz ve gününde oruç tutunuz! Muhakkak ki, Allahü teâlâ, "Magfiret olunmak isteyen yok mudur, magfiret edeyim.

Berat olayı nedir?

Berat (Berâet), Arapça'da temize çıkma anlamına gelir. İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir.